Bolonez Soslu Makarna Tanımı ( Konutta 25 Dakikada Yapılan Enfes Lezzet ) İçin Gereçler
- 1 paket spagetti makarna
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 500 gram kıyma
- 1 orta uzunluk soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 havuç (rendelenmiş)
- 1 orta uzunluk domates (kabuğu soyulmuş)
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı tuz
Bolonez Soslu Makarna Tanımı ( Konutta 25 Dakikada Yapılan Enfes Lezzet ) Yapılışı
- Zeytinyağımızı ve kıymamızı bir tencereye alıp kavurmaya başlıyoruz.
- Tıpkı vakitte makarna suyumuzu da kaynamaya bırakıyoruz.
- Soğan, sarımsakları küp küp doğruyor, havucu rendeliyoruz.
- Evvel soğan sarımsakları kavrulan kıymaya ekliyoruz.
- Bir kaç dakika ortayla evvel salçamızı daha sonra havucumuzu katarak kavurmaya devam ediyoruz.
- Bu müddette 8 dk pişirmeye ayarladığımız makarnalarımızı kaynamış olan suya bırakıyoruz. Ve ortada karıştırıyoruz.
- Son olarak küp küp doğranmış domates ve baharatlarımızı ekleyerek bolonez sosumuzu tamamlamış oluyoruz.
- Makarnamız piştiği vakit suyundan bolonez sos içerisine 2 kepçe alıyoruz ve sıvılaşarak spagettiye daha yok dağılmasını sağlıyoruz.
- Makarnamızı süzdükten sonra yıkamadan bolonez sos ile bir tencerede buluşturup karıştırıyoruz. İşte hazır
afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.