Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bolonez Soslu Lazanya

Hoş geldin! firat118 tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Bolonez Soslu Lazanya
0
63

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
bolonez-soslu-lazanya.jpg

Bolonez Soslu Lazanya Tarifi İçin Malzemeler


Bolonez sos için;
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 3 diş sarımsak
  • 350 gram kıyma
  • 1,5 su bardağı domates sosu
  • 3 adet defne yaprağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 10 yaprak lazanya
  • 1 su bardağı kaşar rendesi
Beşamel sos için;
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağ
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 2,5 su bardağı soğuk süt (500 ml süt )
  • Karabiber
  • Muskat rendesi ( tercihen )
Süslemesi için;
  • Maydanoz

Bolonez Soslu Lazanya Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Herkese merhaba :).

Pazar akşamınızı renklendirecek, damağınızı şenlendirecek bolonez soslu harika bir lazanya tarifi ile sizlerleyim :).
  1. Hadi başlayalım; Öncelikle soğan havuç ve sarımsağımızı brunoise şekilde doğrayıp hazır ediyoruz, kıymamızı biraz kavuruyoruz ve soğan, havuç ve sarımsağımızı da ekleyip kavurma işlemine devam ediyoruz.
  2. Ardından domates sosumuzu ve defne yapraklarımızı, karabiber, tuzumuzu da ekleyip tenceremizin/tavamızın kapağını kapatıp kırık ateşte 20 dakika pişiriyoruz.
  3. Bolonez sosumuz pişerken beşamel sosumuza geçiyoruz. Tereyağını eritip unumuzu iyice kavuruyoruz.
  4. Sütümüzü azar azar ekleyip sürekli karıştırıyoruz ki topaklanma yapmasın. Ocağımızın altını kısıp muskat rendemizi ekliyoruz ve ocağı kapatıyoruz.
  5. 24 cm’lik ısıya dayanıklı borcam kullandım. Borcamıma sırasıyla önce beşamel sos ardından bolonez sos, kaşar rendesi ve lazanya yapraklarını dizdim.
  6. Yapraklarım bitene kadar işleme aynı şekilde devam ettim. En üstüne beşamel sos ve kaşar rendesi ekleyip fırına verip 220 derecede üzeri kızarana kadar pişirdim.
  7. Fırından çıkarıp 5 dakika dinlendirdim ve beş dal maydanozumu kıyıp üzerini süsledim.
Not: Beşamel ve bolonez sosum yoğun olmadığı için lazanya yapraklarıma ön haşlama yapmadım.

Brunoise; sebzeleri küp küp en küçük doğrama şeklidir, tavla zarı kadar ve hepsi aynı boyutta olmalı.

Bolonez Soslu Lazanya Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,771Mesajlar
33,065Kullanıcılar
DoxySon üye
Üst Alt