
Bol Susamlı Tuzlu Kurabiye (Aşırı Lezzetli) Tanımı İçin Gereçler
- 125 gram margarin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı sirke
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 2.5-3 bardak un
- 2 yemek kaşığı pekmez
- 2 yemek kaşığı su
- Beyaz susam
Bol Susamlı Tuzlu Kurabiye (Aşırı Lezzetli) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Un hariç bütün materyalleri yoğurma tepsimize alalım.
- Düzgünce karıştırıp birbirine yedirelim daha sonra denetimli olarak unumuzu ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hamurumuzu oklava yardımıyla açıp istediğimiz kalıpla hal verelim.
- Üzerine pekmezli suyumuzu sürüp bol susama batıralım.
- Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında hafif pembeleşene kadar pişirelim. Afiyet şifa olsun.
.