
Bol Soslu Islak Kek Tanımı İçin Gereçler
Keki için gereçler:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 2 su bardağı un
- 2 paket kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı kakao
- 2.5 su bardağı süt
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı toz şeker
Bol Soslu Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Kabımıza toz şekeri ve yumurtamızı ekliyoruz.
- Köpürene kadar çırpıyoruz.
- Sonra kaba sıvı yağ,süt koyuyoruz. Tekrar çırpıyoruz.
- Kaba kakao,kabartma tozu,un eklerip karıştırıyoruz.
- Kek borcama dökülür.
- 108 derecede pişirilir.
- Sosu için: bir tencereye kakao,sıvı yağ,toz şeker,süt koyuyoruz.
- Ocakta kaynayana kadar karıştırıyoruz.
- Sosumuzu soğutuyoruz.
- Keki kare formunda dilimleyelim.
- Sosu üstüne döküyoruz. Kekimiz hazır yumuşacık kek afiyet olsun.