Bol Soslu Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;
- 4 adet yumurta
- Çeyrek çay bardağı su
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 1.5 çay bardağı sıvı yağ
- 2.5 yemek kaşığı kakao
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2.5 su bardağı kadar un
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 su bardağı süt
- 2.5 yemek kaşığı kakao
- 5 yemek kaşığı şeker
Bol Soslu Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Geniş bir kabın içerisine yumurtaların sarısını ve aklarını ayıralım.
- Öncelikle aklarına şekerin yarısını ilave edip bembeyaz köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Daha sonra sarılarına kalan şekerin yarısını ve çeyrek çay bardağı suyu azar azar ilave ederek bembeyaz bir kıvama gelene kadar çırpalım.
- Diğer malzemeleride sarılı harca ekleyerek çırpmaya devam edelim.
- Yumurta aklarını 3 seferde spatula ile sarılara söndürmeden yedirelim.
- Kekin kıvamı çok hafif akışkan olması gerekiyor.
- Kalıbımızı margarin ile güzelce yağlayıp kek harcını dökelim ve önceden ısıtılmış 165° derece fırında kızarana kadar ve içini çekene kadar pişirelim.
- Sosumuzu hazırlamaya geçelim. Bir sos tenceresine sıvı yağ ,kakao, şeker ve sütü alarak ocağa koyalım, hemen kaynayınca ocağın altını kapatalım.
- Pişen kekimizin üzerini çöp şişle delerek sıcak sosumuzu üzerine dökelim.
- Kekimiz soğuyunca servise hazır hale gelecektir.
Bol Soslu Islak Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.