
Bol Soslu Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 4 yemek kasığı kakao
- 1,5 su bardağı un
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım çay kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı kakao
- Hindistan cevizi
Bol Soslu Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Şeker ve yumurtayı iyice çırpalım. Süt, sıvı yağ ve vanilyayı ekleyip çırpalım. Sonra eleyerek kakao, un ve kabartma tozunu ekleyip çırpalım.
- Yağlanmış dikdörtgen borcama koyalım ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında kabarana kadar pişirelim.
- Pişen keki soğumaya bırakalım. Kekimiz soğurken sosumuzu yapalım.
- Sosu için; tüm malzemeleri bir tencereye alıp karıştırarak kaynayana kadar pişirelim. Kaynayınca ılımaya bırakalım.
- Ilıyan sosu dilimlediğimiz kekin her yerine gelecek şekilde dökelim. En az 2 saat dinlendirelim. Bol sosluu yumuşacık kekimiz hazırr????.