
Bol Soslu Islak Kek Tanımı İçin Materyaller
- 3 yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 – 2, 5 su bardağı un
- 2,5 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket bitter çikolata
Bol Soslu Islak Kek Tanımı Yapılışı
- Şeker ve yumurtayı köpük köpük oluncaya kadar çırpıyoruz.
- Daha sonra sırasıyla tüm malzemeleri( un kabartma tozu) hariç ekleyip çırpıyoruz.
- En son un ve kabartma tozu ekliyoruz karıştırıyoruz.
- Dikdörtgen borcama döküyoruz.
- 180 derecede pişiriyoruz.
- Bu sırada sosu da pişiriyoruz, sosu soğumaya bırakıyoruz.
- Kek pişince keke soğuyan sosu döküyoruz dinlendirip servis edilebilir.