
Bol Soslu Islak Kek Tanımı İçin Materyaller
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı kakao
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Yarım litre süt (2, 5 su bardağı )
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket çikolata (arzuya göre)
Bol Soslu Islak Kek Tanımı Yapılışı
- Yumurta ve şeker çırpma kabına alınarak yaklaşık 5 dk. (yumurta üç katına çıkıp açık sarı bir renk alana kadar)mikserle çırpılır.
- İçine sıvı yağ, süt konularak yavaşça çırpılır.
- Un, kakao, vanilya ve kabartma tozu eklenerek mümkün olduğunca karışımı söndürmeden çırpma teli ile karıştırılır
- Altı yağlanmış borcama dökülerek evvelce ısıtılmış 180° derece fırında kürdan pak çıkana kadar (yaklaşık 30-35 dk) pişirilir.
- Kek fırında pişerken öbür taraftan sosu hazırlanır.
- Sosu için çikolata hariç tüm materyaller tencereye alınarak orta ateşte kaynayana dek pişirilir.
- Ocaktan alınınca isteğe nazaran bir paket çikolata konularak eriyene kadar karıştırılır. (biz kullanmadık ancak kullanırsanız sosunuz daha kıvamlı ve ağır olur).
- Fırından çıkarılan kek ve pişen sos birinci sıcağı çıkana kadar yaklaşık 10 dk. Dinlendirilir.
- Daha sonra evvel kek dilimlere bölünüp daha sonra üzerine sostan her yerine gelecek formda çokça dökülür.
- Bu halde oda sıcaklığına gelene kadar dinlendirilip sonra isteğe nazaran buzdolabında dinlendirilir.