iltasyazilim
FD Üye
Bol Soslu Duble Islak Kek (Muhteşem) Tarifi İçin Malzemeler
*3 adet büyük boy yumurta(oda sıcaklığında)
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı sıvı yağ(1 parmak eksik)
*3 yemek kaşığı kakao
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*1, 5 su bardağı un
Sos için;
*2 su bardağı süt
*2 yemek kaşığı kakao
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*34 yemek kaşığı şeker
Bol Soslu Duble Islak Kek (Muhteşem) Tarifi Yapılışı Bismillahirrahmanirrahim?
Bol soslu, her zerresine kadar sosunu çekmiş duble ıslak kek kim sevmez ki ? Nemli keklerle sakın karıştırmayın, bildiğiniz heryeri ıpıslak bir kek oluyor ?
Buyrun tarife;
1
*İlk önce derin bir kapta yumurta ve şeker köpük köpük olup rengi değişinceye kadar 5 dk mikserle çırpılır
*Sütsıvı yağ eklenip bir tur daha çırpılır
*Ardından bütün kuru malzemeler elenerek eklenip tekrar çırpılır
*Benim her zaman 1, 5 su bardağı un tam yeterli geliyor
*Fakat undan una değişebilir az gelirse yarım bardak daha ekleyebilirsiniz ?
*Hazırladığımız kek harcı yağlanmış büyük dikdörtgen borcama dökülür
*Önceden ısıtılmış 180° fırında pişirilir 2530 dakikada pişmiş oluyor
*Kürdan testi yaparak pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz
*Kek piştikten sonra sosu hazırlanır
*Bütün sos malzemeleri bir kapta karıştırılır
*Ocakta kaynayıncaya kadar karıştırarak ısıtılır
*34 dk kaynatılıp ocaktan alınır
*İlk sıcağı çıkan kek eşit şekilde dilimlenir
*Dilimlenmiş olan kekin üzerine sos sıcak haldeyken gezdirerek dökülür
*Oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına kaldırılır
*45 saat dinlendikten sonra servis edebilirsiniz ?
Deneyeceklere şimdiden AFİYET OLSUN ???
Selametle Kalın ???
*3 adet büyük boy yumurta(oda sıcaklığında)
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı sıvı yağ(1 parmak eksik)
*3 yemek kaşığı kakao
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*1, 5 su bardağı un
Sos için;
*2 su bardağı süt
*2 yemek kaşığı kakao
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*34 yemek kaşığı şeker
Bol Soslu Duble Islak Kek (Muhteşem) Tarifi Yapılışı Bismillahirrahmanirrahim?
Bol soslu, her zerresine kadar sosunu çekmiş duble ıslak kek kim sevmez ki ? Nemli keklerle sakın karıştırmayın, bildiğiniz heryeri ıpıslak bir kek oluyor ?
Buyrun tarife;
1
*İlk önce derin bir kapta yumurta ve şeker köpük köpük olup rengi değişinceye kadar 5 dk mikserle çırpılır
*Sütsıvı yağ eklenip bir tur daha çırpılır
*Ardından bütün kuru malzemeler elenerek eklenip tekrar çırpılır
*Benim her zaman 1, 5 su bardağı un tam yeterli geliyor
*Fakat undan una değişebilir az gelirse yarım bardak daha ekleyebilirsiniz ?
*Hazırladığımız kek harcı yağlanmış büyük dikdörtgen borcama dökülür
*Önceden ısıtılmış 180° fırında pişirilir 2530 dakikada pişmiş oluyor
*Kürdan testi yaparak pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz
*Kek piştikten sonra sosu hazırlanır
*Bütün sos malzemeleri bir kapta karıştırılır
*Ocakta kaynayıncaya kadar karıştırarak ısıtılır
*34 dk kaynatılıp ocaktan alınır
*İlk sıcağı çıkan kek eşit şekilde dilimlenir
*Dilimlenmiş olan kekin üzerine sos sıcak haldeyken gezdirerek dökülür
*Oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına kaldırılır
*45 saat dinlendikten sonra servis edebilirsiniz ?
Deneyeceklere şimdiden AFİYET OLSUN ???
Selametle Kalın ???
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.