
Bol Soğanlı Yoğurtlu Ispanak Kavurması Tarifi İçin Malzemeler
- 4 orta boy soğan
- Yarım kilo ıspanak ( yaprak kısımları)
- Yarım çay bardağı kadar sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı salça
- Yarım çay bardağı su
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Orta boy bir kase koyu kıvamlı yoğurt
- İsteğe bağlı 2-3 diş sarımsak ( eğer sarımsak seviyorsanız muhakkak ekleyin )
- 1 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- İsteğe bağlı ceviz,dolmalık fıstık
Bol Soğanlı Yoğurtlu Ispanak Kavurması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İnce ince doğranmış soğanları ve sıvı yağını uygun bir tavaya alarak soğanlar pembeleşinceye kadar kavuralım.
- Üzerine ince ince doğranmış ıspanakları ve yarım çay bardağı su ilave ederek kavuralım.
- Yaklaşık 15 dakika ara ara karıştırarak pişirelim ocağın altını kapatarak soğumaya bırakalım.
- Soğumuş olan ıspanakları yoğurt ile karıştırarak servis tabağına alalım.
- Üzeri için tereyağını tavada eritelim fıstık ilave ederek kavuralım .
- En son kırmızı toz biber ekleyerek ocaktan alalım ilk sıcaklığı çıktıktan sonra ıspanak kavurmasının üzerine gezdirerek servis edelim.
Not; Ispanakları doğranmış hali ile tarttım siz kararınız kadar ilave edebilirsiniz.
Yoğurdu önce tel çırpıcı ile bir iki tur çırparak kullanırsanız çok daha güzel olur.
Soğanı bol olursa lezzetli oluyor.
Bol Soğanlı Yoğurtlu Ispanak Kavurması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı