Bol Sebzeli Bulgur Pilavı Tanımı İçin Materyaller
- 2 su bardağı bulgur (180 ml lik bardak)
- 1 kesim kemikli et
- 1 adet patates
- 1 çay bardağı bezelye
- 1 adet yeşil biber
- 2 adet kuru soğan
- 1 adet havuç
- 2 adet domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 diş sarımsak
- Zeytinyağ
- Tuz
- Tereyağı
Bol Sebzeli Bulgur Pilavı Tanımı Yapılışı
- Pilav tenceresine modül eti koyup bol su ile 15 dk pişirelim.
- Başka bir tavada zeytinyağ ile kare kare kestiğimiz soğan, sarımsak, havuç, patates ve biberi kavuralım.
- Akabinde bezelye domates rendesi ve salçayı ekleyip 2 dk daha kavuralım.
- Etin içerisine bulguru ekleyelim suyu yetersizse ekleme yapalım.
- 10 dk da bulgurla pişirelim.
- Akabinde kavurduğumuz zerzevatları de ekleyip karıştıralım.
- Tuzunu ekleyelim. 10 dk da bu biçimde pişsin.
- Servis tabağına alıp üzerine kavrulmuş tereyağ gezdirelim.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.