iltasyazilim
FD Üye
Bol Mazemeli Aşure Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım kg buğday
*1 su bardağı nohut
*1 su bardağı *fasulye
*1 su bardağı *yer fıstığı
*1 paket şam fıstığı
*1 çay bardağı kuru üzüm
*1 adet elma
*1 paket kuş üzümü
*200 gam kayısı
*İsteğe göre incir ben az koydum
*2 paket vanilya
*1 portakal kabuğu rendesi
*Toz şeker
*1 su bardağı *süt
Süslemek için:
*Susam, nar, ceviz ,fındık
Bol Mazemeli Aşure Tarifi Yapılışı
Nohutu ve fasulyeyi buğdayı akşamdan ısalatalım nohutu fasulyeyi buğdayı ayrı tencerelerde pişirelim ,piştikten sonra hepsini bir tencerede birleştirip biraz daha pişirelim kayısıları küçük küçük doğradıktan sonra ayrı tencerede 5 dk kaynatıyoruz elmayı da ekliyoruz üzümleri kabuklarından ayırıyoruz kaynar suda bekletelim 10 dk yeterli buğdayın içine bunları atıp kaynatıyoruz ,şekerini de ekleyip yaklaşık 15 dk daha kaynatıyoruz şekerini siz istediğiniz ölçüde ayarlayabilirsiniz en sonda rendelediğimiz portakalları vanilyayı sam fıstığını, yerfıstığını atıp karıştırıyorum ılınyınca tabaklara koyup istediğimiz gibi süslüyoruz herkes çok beğendi afiyet olsun
*Yarım kg buğday
*1 su bardağı nohut
*1 su bardağı *fasulye
*1 su bardağı *yer fıstığı
*1 paket şam fıstığı
*1 çay bardağı kuru üzüm
*1 adet elma
*1 paket kuş üzümü
*200 gam kayısı
*İsteğe göre incir ben az koydum
*2 paket vanilya
*1 portakal kabuğu rendesi
*Toz şeker
*1 su bardağı *süt
Süslemek için:
*Susam, nar, ceviz ,fındık
Bol Mazemeli Aşure Tarifi Yapılışı
Nohutu ve fasulyeyi buğdayı akşamdan ısalatalım nohutu fasulyeyi buğdayı ayrı tencerelerde pişirelim ,piştikten sonra hepsini bir tencerede birleştirip biraz daha pişirelim kayısıları küçük küçük doğradıktan sonra ayrı tencerede 5 dk kaynatıyoruz elmayı da ekliyoruz üzümleri kabuklarından ayırıyoruz kaynar suda bekletelim 10 dk yeterli buğdayın içine bunları atıp kaynatıyoruz ,şekerini de ekleyip yaklaşık 15 dk daha kaynatıyoruz şekerini siz istediğiniz ölçüde ayarlayabilirsiniz en sonda rendelediğimiz portakalları vanilyayı sam fıstığını, yerfıstığını atıp karıştırıyorum ılınyınca tabaklara koyup istediğimiz gibi süslüyoruz herkes çok beğendi afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.