Bol Limonlu Yumuşak Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 2 su bardağı şeker
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı sıvı yağı
- 1 adet vanilya
- 1 adet kabartma tozu
- 2,5 yahut 3 su bardağı un (kıvamına nazaran de ekleyebilirsiniz )
- 2 adet limon suyu ve rendesi ( İnce rende ile )
Bol Limonlu Yumuşak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle yumurta ve şekeri 20- 25 dakika kadar çırpalım yeterlice şeker eriyene kadar.
- Daha sonra su, sıvı yağı, vanilya, bir kabartmatozu,limon suyu ve rendesi, yağ ekleyelim yavaş yavaş birer birer tekrar onları da çırpalım.
- Daha sonra unu ekleyelim. Tekrar çırpalım uygunca özdeşsin materyaller birbiriyle ve yağlamış ve hafifte unlamış olduğumuz kabın içine kek harcımızı dökelim.
- Önceden ısıtmış olduğumuz 180 derece fırına alt üst olacak halde pişirelim. Şimdiden deneyenlerin ellerine sıhhat afiyet olsun????????????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.