Bol Limonlu Hamsi Buğlama Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo ayıtlanmış kılçıkları alınmış hamsi
- 1 soğan halka doğranmış
- 4 yaprak pırasa
- Yarım demet maydanoz
- 1 limon yarısı halka doğrancak yarısı sıkılacak
- 3 çorba kaşığı zeytin yağı
- 1 tatlı kaşığı tuz çok doldurmadan
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı kadar pul biber
- Yarım çay bardağı su
Bol Limonlu Hamsi Buğlama Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce soğanımızı tavaya alalım ,2 dk kadar kavuralım.
- İçine salça ilave edelim karıştıralım.
- Balığımızın üzerine tuzu pul biber ,pırasaları ,ince doğranmış maydanozları,limon suyunu ilave edelim karıştıralım.
- Soğanların üzerine dökelim
- Üzerini yarım limonu halka kesip dizelim.
- Yarım çay bardağı su ilave edelim kaynayınca altını kısalım 10 dk yeterli.
- Altını kapatalım biraz dinlenince servis edelim afiyet olsun deneyecek olanlara.
Bol Limonlu Hamsi Buğlama Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.