iltasyazilim
FD Üye
Bol Köpüklü Türk Kahvesi (İddia Ediyorum Daha İyisi Yok) Tarifi İçin Malzemeler
*Malzeme ( 3 kişilik)
*3 tatlı kaşığı Türk kahvesi?
*6 çay kaşığı toz şeker (şekerli için ölçü )şekeri damak zevkine göre ayarlayabilirsiniz
*3 fincan su
*(bakır Cezve tercih edin)
Bol Köpüklü Türk Kahvesi (İddia Ediyorum Daha İyisi Yok) Tarifi Yapılışı
Merhabalar bugün sizlerle geleneksel hepimizin çok sevdiği Türk kahvesi tarifi vereceğim İddia ediyorum tarife tam uyarak yaparsanız şimdiye kadar içtiğiniz en iyi kahvelerden biri olacak önemli ip uçları vereyim kahveyi marketten almayın kahveciden taze çekilmiş olsun ve bakır Cezve veya emaye Cezve olabilir çelik ile pek iyi olmuyor ama aşırı kısık bir ocağınız varsa olabilir
İlk önce kahvemizi ve şekeri cezveye koyup toz halinde iyice karıştırın suyu ilave edip karıştırmaya devam edelim Sonra ocağımızın en küçük gözüne en kısık halde koyalım İlk iki dakika ara ara karıştıralım Sonra kaşığı içinden çıkaralım artık hiç kaşık sokmayalım İçine cezvenin kenarlarından kabarmaya başlayınca kaynatmadan ocaktan alalım kaşık kullanmadan azar azar köpüğü cezveden fincanlara paylaştıralım Kalan kahve ile fincanları dolduralım Kaşık köpüğü keser azalır o yüzden köpüğü kaşıkla paylaştırmayın Eğer kaynatırsanız acı olur lezzeti kaçar Afiyet olsun
*Malzeme ( 3 kişilik)
*3 tatlı kaşığı Türk kahvesi?
*6 çay kaşığı toz şeker (şekerli için ölçü )şekeri damak zevkine göre ayarlayabilirsiniz
*3 fincan su
*(bakır Cezve tercih edin)
Bol Köpüklü Türk Kahvesi (İddia Ediyorum Daha İyisi Yok) Tarifi Yapılışı
Merhabalar bugün sizlerle geleneksel hepimizin çok sevdiği Türk kahvesi tarifi vereceğim İddia ediyorum tarife tam uyarak yaparsanız şimdiye kadar içtiğiniz en iyi kahvelerden biri olacak önemli ip uçları vereyim kahveyi marketten almayın kahveciden taze çekilmiş olsun ve bakır Cezve veya emaye Cezve olabilir çelik ile pek iyi olmuyor ama aşırı kısık bir ocağınız varsa olabilir
İlk önce kahvemizi ve şekeri cezveye koyup toz halinde iyice karıştırın suyu ilave edip karıştırmaya devam edelim Sonra ocağımızın en küçük gözüne en kısık halde koyalım İlk iki dakika ara ara karıştıralım Sonra kaşığı içinden çıkaralım artık hiç kaşık sokmayalım İçine cezvenin kenarlarından kabarmaya başlayınca kaynatmadan ocaktan alalım kaşık kullanmadan azar azar köpüğü cezveden fincanlara paylaştıralım Kalan kahve ile fincanları dolduralım Kaşık köpüğü keser azalır o yüzden köpüğü kaşıkla paylaştırmayın Eğer kaynatırsanız acı olur lezzeti kaçar Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.