Bol Çikolatalı Harika Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Pandispanya için:
- 4 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı un
- 1/2 (yarım) paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1/2 (yarım) çay bardağı nişasta
- 3 yemek kaşığı sıcak su
- 400 gram sütlü çikolata
- 1 paket krema
- 1 paket toz krem şanti
- Biraz süt
- 80 gram çikolata
- 1/2 (yarım) paket krema
- Fındık kırığı
- Meyve
- 200 Gr krema
- 2 paket çikolata (120 Gr)
Bol Çikolatalı Harika Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Pandispanya için yumurta sarıları ve şekeri iyice çırpın ardından diğer malzemeleri katın güzelce çırpın.
- Yumurta beyazlarını ayrı bir kapta çok az tuz atarak bembeyaz olana kadar çırpın ve 3 aşamalı olarak hamur harcımıza dökerek spatula ile dıştan içe doğru yedirin.
- Kalıba dökün.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 20 -25 dakika pişirin.Soğumaya bırakın.
- Krema için; kremayı ocakta ısıtın kaynama noktasına geldiğinde altını kapatın ve başka bir kaba çikolataları koyun üzerine kremayı dökün ve çikolataların erimesini bekleyin.
- Eridikten sonra üzerini tamamen kapatacak şekilde streç film ile kapatıp dolapta soğumaya bırakın.
- Soğuduktan sonra üzerine toz krem şanti dökerek çırpıyoruz katı olursa kremamızı sürmeden önce çok az süt ile açıyoruz.
- Pandispanya soğuduktan sonra aralara krema fındık kırığı ve meyve dolduruyoruz diğer katı yapıyoruz aynı şekilde.
- En son katta krem şanti çok az yapıp üzerine sürebilirsiniz benim gibi.
- Üzerini ganaj ile süsledim ben. Ganaj için: kremayı ocakta kaynama noktasına kadar ısıtalım ve arkasından çikolata ekleyelim eridikten sonra altını kapatalım soğuyunca pastamızı süsleyeniliriz.
- Çok az çikolata rendeledim ve damla çikolata koydum. Tadı harika oluyor mutlaka denemelisiniz. Afiyet olsun şi diden.