Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bol Çikolatalı Harika Pasta (Videolu Anlatım)

Bol Çikolatalı Harika Pasta (Videolu Anlatım)
0
50

seocu

FD Üye
Etkileşim
3
F-D Coin
69
bol-cikolatali-harika-pasta-videolu-anlatim.jpg

Bol Çikolatalı Harika Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Pandispanya için:
  • 4 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı un
  • 1/2 (yarım) paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1/2 (yarım) çay bardağı nişasta
  • 3 yemek kaşığı sıcak su
Kreması için:
  • 400 gram sütlü çikolata
  • 1 paket krema
  • 1 paket toz krem şanti
Açmak için;
  • Biraz süt
Üzerine:
  • 80 gram çikolata
  • 1/2 (yarım) paket krema
  • Fındık kırığı
  • Meyve
Ganaj için:
  • 200 Gr krema
  • 2 paket çikolata (120 Gr)

Bol Çikolatalı Harika Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Pandispanya için yumurta sarıları ve şekeri iyice çırpın ardından diğer malzemeleri katın güzelce çırpın.
  2. Yumurta beyazlarını ayrı bir kapta çok az tuz atarak bembeyaz olana kadar çırpın ve 3 aşamalı olarak hamur harcımıza dökerek spatula ile dıştan içe doğru yedirin.
  3. Kalıba dökün.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 20 -25 dakika pişirin.Soğumaya bırakın.
  4. Krema için; kremayı ocakta ısıtın kaynama noktasına geldiğinde altını kapatın ve başka bir kaba çikolataları koyun üzerine kremayı dökün ve çikolataların erimesini bekleyin.
  5. Eridikten sonra üzerini tamamen kapatacak şekilde streç film ile kapatıp dolapta soğumaya bırakın.
  6. Soğuduktan sonra üzerine toz krem şanti dökerek çırpıyoruz katı olursa kremamızı sürmeden önce çok az süt ile açıyoruz.
  7. Pandispanya soğuduktan sonra aralara krema fındık kırığı ve meyve dolduruyoruz diğer katı yapıyoruz aynı şekilde.
  8. En son katta krem şanti çok az yapıp üzerine sürebilirsiniz benim gibi.
  9. Üzerini ganaj ile süsledim ben. Ganaj için: kremayı ocakta kaynama noktasına kadar ısıtalım ve arkasından çikolata ekleyelim eridikten sonra altını kapatalım soğuyunca pastamızı süsleyeniliriz.
  10. Çok az çikolata rendeledim ve damla çikolata koydum. Tadı harika oluyor mutlaka denemelisiniz. Afiyet olsun şi diden.
Bol Çikolatalı Harika Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

858,505Konular
982,769Mesajlar
33,064Kullanıcılar
kazimdemirSon üye
Üst Alt