
Bol Bakliyatlı Kış Çorbası(Terbiyeli) Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
- 1 çay bardağı haşlanmış mısır (dondurucudan koydum siz hazır kullanabilirsiniz)
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 yumurta sarısı
- Tuz
- 1 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 küçük kuru soğan
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Kekik ,pul biber, nane
Bol Bakliyatlı Kış Çorbası(Terbiyeli) Tanımı Yapılışı
- Haşlanmış bakliyatları tencereye alalım 6 bardak sıcak su ek edelim (varsa etsuyu daha hoş olur).
- 10 dakika kaynadıktan sonra yumurta sarısı yoğurt ve unu yeterlice çırpalım, kaynayan çorbamıza ek edelim.
- Öbür tarafta farklı tavada ince ince doğradığınız kurusu soğanı ,tereyağı ve sıvı yağla rengi şeffaflaşana kadar kavuralım.
- Üzerine nane kırmızıbiber ek edip bir iki cins karıştıralım.
- Hafif kavrulan sosu çorbamızın üzerine dökelim , 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alalım.
- Kış çorbamız hazır.