Bol Acılı Kapuska Tanımı İçin Materyaller
- 1 küçük uzunluk lahana
- 3 orta uzunluk rendelenmiş kuru soğan
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
- 7-8 adet doğranmış kuru domates
- 1,5 yemek kaşığı domates yada biber salçası
- 1 su bardağı rendelenmiş domates
- 1 yemek kaşığı pul biber(daha az yada daha çok damak zevkinize göre)
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı pirinç
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
Bol Acılı Kapuska Tanımı Yapılışı
- Lahanayı 4 eşit kesime bölüp genişçe bir kapta sirkeli suda 15-20 dk bekletiyoruz.
- Sonrasında güzelce yıkıyoruz. Salata yapar üzere doğruyoruz.
- Tencereye yağı koyup soğanları kavuruyoruz, akabinde sarımsak ve kuru domatesleri ekleyip 1-2 dk daha kavuruyoruz.
- Akabinde salça ve rendelenmiş domatesi de ekleyip 5 dk daha soteliyoruz.
- Doğranmış lahanaları da ekleyip uygunca karıştırıp kapağı kapalı 5 dk kavuruyoruz.
- Tuzu, baharatı, pirinci ve üzerini bir parmak geçecek kadar suyu ekleyip kısık ateşte pişiriyoruz. Afiyet olsun. ????️.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.