Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Böğürtlenli Tarçınlı Pamuk Kek

Böğürtlenli Tarçınlı Pamuk Kek

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Böğürtlenli Tarçınlı Pamuk Kek Tarifi İçin Malzemeler

3 adet orta boy yumurta (oda sıcaklığında) 1, 5 su bardağı toz şeker 125 gram eritilmiş tereyağı veya margarin 2 yemek kaşığı sıvı yağ 12 su bardağı yoğurt (oda sıcaklığında) 14 su bardağı süt (oda sıcaklığında) 1 tatlı kaşığı tarçın 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 1 çay kaşığı karbonat (68 damla limon suyu ile köpürtülecek) 2 yemek kaşığı nişasta 2, 5 su bardağı + 2 yemek kaşığı silme un Böğürtlen (yaklaşık 250 gram)

Kaç Kişilik: 1012
Hazırlama: 15dk
Pişirme: 55dk Böğürtlenli Tarçınlı Pamuk Kek Tarifi Yapılışı

Herkese Merhaba,
Köy pazarında, dalından yeni toplanmış tazecik böğürtlenleri görünce hemen bu keki yapmak geldi aklıma ve keke kattığı lezzet gerçekten enfes oldu Hemen yapımına geçiyorum
Öncelikle buzdolabında muhafaza ettiğiniz malzemeleri, oda sıcaklığına gelmesi için dışarı çıkarın, biraz ısınsın
Fırını 175 dereceye ayarlayın ve ısınması için açın
Kullanacağınız kek kalıbını, katı yağ ile güzelce yağlayıp, unlayarak hazırlayın Ben 20 x 20 santimlik küçük kare borcamda yaptım
Toz şeker hariç, diğer kuru malzemeleri (unvanilyakabartma tozunişastatarçın) bir elekten geçirerek, bir kaba eleyin
Katı yağı bir tavada hafif ateşte, kızdırmadan eritin ve ılınması için bir bardağa aktarın Üzerine de sıvı yağı ekleyin
Yoğurt ve sütü bir bardakta bir araya getirip, bir iki kere karıştırın
Yumurtaları çırpma kabınıza alın ve mikserin orta devri ile biraz köpürene kadar kısa bir süre çırpın
Toz şekeri ilave edin ve mikseri en yüksek devrine alarak, yumurtalarla beraber en az 510 dakika arası iyice beyazlayana kadar çırpın
Ardından mikser devrini düşürerek, yağı yavaşça hamura ekleyin, karışır karışmaz sütle yoğurdun da tamamını ilave edin ve son olarak limonlu karbonatı ekleyin
Karıştıktan sonra, elekten geçirdiğimiz kuru malzemeleri hamura ekleyin
Bu aşamada ya mikser kullanmadan, tahta ya da silikon bir spatula yardımıyla nazikçe hamuru karıştırın ya da mikserin en düşük devri ile sadece karışmalarını sağlayacak kadar kısa bir süre hamurunuzu aynı yönde karıştırıp hemen mikseri kapatın Unlu kuru malzemelerin ilavesinden sonra, kekinizi kesinlikle uzun süre ve de yüksek devirde sert hareketlerle çırpma karıştırma yapmayın Sadece karışması yeterlidir
Son aşamada hamurunuzu kalıba aktarın ve böğürtlenleri hamurun üzerine dizin, içine bastırmayın
Önceden ısınmış olan fırında, keki pişmeye alın
İlk 35 dakika fırın kapağını hiç açmayın ve kürdanbıçak testi temiz çıkana kadar kekinizi pişirin Benim fırınımda 55 dakika sürdü
Fırından çıkan kekinizin üzerini, bir havlu kâğıt ve mutfak havlusu ile örtün
Ilındıktan sonra kalıptan çıkarıp, sevdiğiniz şekilde servis edin
Nefis böğürtlenli pamuk kekiniz sunuma hazırdır
Afiyet olsun

858,505Konular
982,794Mesajlar
33,075Kullanıcılar
Üst Alt