
Böğürtlenli Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler
Tabanı için:
- 2 paket yulaflı bisküvi
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı fındık
- 300 gram labne
- 200 gram krema
- 1 su bardağı şeker
- 3 adet yumurta
- 1,5 yemek kaşığı nişasta
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı böğürtlen
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
- Yarım çay bardağı su
Böğürtlenli Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Cheesecake yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta; kremasını hazırlarken malzemeleri tek tek koyarak karıştırmaktır.
- Tabanı için bisküvi ve fındıkları aynı anda rondodan geçirelim. Tereyağını ekleyip kaşıkla karıştıralım.
- Kelepçeli yuvarlak bir fırın kabının içine yağlı kağıt koyalım.
- Hazırladığımız bisküvi karışımını bu kabın içine bastırarak yerleştirelim. Bunun için geniş bir bardağın dibini kullanabilirsiniz.
- Hazırladığımız tabanı kremamızı yapana kadar buzdolabında bekletelim.
- Kremamız için ayrı bir kapta önce şeker ve labneyi çırpalım.
- Bu aşamadan sonra her bir malzemeyi eklerken mikserle tek tek çırpıyoruz.
- Sırasıyla krema, un, nişasta ve vanilyayı koyup tek tek karıştıralım.
- Yumurtaları da tek tek koyup karıştıralım.
- Hazırladığımız kremayı buzdolabından çıkardığımız bisküvili tabanın üstüne dökelim.
- Önceden 175 derecede ısıttığımız fırının içine sıcağa dayanıklı bir kapta fırının alt tarafına 1 bardak kadar su koyalım. Bu kekimizin nemini koruması için.
- Cheeskeki fırına verin. Yaklaşık 45 dk da pişecektir.
- 45 dakikanın sonunda fırını kapatın ama kek fırının içinde bekleyecek. Bunun için fırının kapağını tahta bir kaşıkla aralayın. Fırın soğuyana kadar bekletin.
- Böğürtlen sosu için, böğürtlenin üzerine 3 kaşık şeker ekleyip kısık ateşte pişirmeye başlayın.
- Şeker eriyince bir kasede yarım çay bardağı suyla erittiğiniz nişastayı böğürtlene ekleyin. Kıvam alınca sosu kapatın.
- Fırından çıkarttığınız cheese kekin üstüne böğürtlen sosunu yayın.
- 1 gece buzdolabında dinlenirse daha da lezzetli olacaktır.
- Kekinizi kalıptan çıkarmadan önce küçük bir bıçak yardımıyla kenarlarını kalıptan ayırın. Bu kekinizin parçalanmasını önleyecektir.
Böğürtlenli Cheesecake Tarifi Fotoğraflı Yapılışı