Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Boğaziçi Üniversitesi online eğitim yapacak

Boğaziçi Üniversitesi online eğitim yapacak
0
81

dagcı

FD Üye
Etkileşim
3
F-D Coin
71
Bogazici%2DUniversitesi%2Donline%2Degitim%2Dyapacak%2D239068%2Ejpg

Koronavirüs önlemleri kapsamında yüz yüze eğitimin devam edip etmeyeceği tartışmaları sürerken, Boğaziçi Üniversitesi'nden açıklama geldi.

Boğaziçi Üniversitesi rektörü Mehmed Özkan, öğrencilere gönderdiği maille 2020-2021 Akademik Yılı Güz Dönemi’nde hazırlık eğitiminin çevrimiçi yapılacağını, lisans ve lisansüstünde ise derslerin yalnızca mecburî hallerde yüz yüze yapılacağını duyurdu.

Boğaziçi Üniversitesi rektörü Mehmed Özkan tarafından öğrencilere yollanan mailde şu tabirler yer aldı:

"Değerli Öğrencilerimiz,

Tüm dünyayı tesiri altına alan KOVİD 19 salgını nedeniyle Bahar 2020 eğitim-öğretim periyodumuzu maalesef tümüyle çevrimiçi tekniklerle tamamlamak zorunda kaldık. Artık Yaz Devri derslerimizi de birebir teknikle sürdürmekteyiz.

Mevcut bilgiler salgının tesirinin bir müddet daha devam edeceğini gösteriyor. Bu şartlarda Güz 2020 eğitim-öğretim periyodunda akademik faaliyetlerimizde izlenecek sistemlere dair kısımlarımız, fakültelerimiz, yüksekokullarımız, enstitülerimiz ve Senatomuz bir müddettir detaylı çalışmalar yürütüyor. Bu mektupla sizlerle bu çalışmalarla bugüne kadar ulaşılan sonuçları ve alınan kararları paylaşmak istiyorum.

"YÜZ YÜZE EĞİTİMİ YALNIZCA MECBURÎ HALLERDE YAPABİLECEĞİZ"

Salgının yayılma dinamikleri Üniversitemizin öğrenci yurtlarında ve sınıflarda bulaş riskinin güçlü olabileceğini gösteriyor. Sıhhat Bakanlığı Salgın İdaresi ve Çalışma Rehberi’nde belirtilen tedbirlere nazaran, derslerin yüz yüze yapılacak olması durumunda gerek yaklaşık 3600 öğrencilik yurt kapasitemizi gerekse sınıf yoğunluklarımızı önemli oranda düşürmemiz gerekiyor. Bu nedenle, ülke çapında aksi tarafta bir karar alınmadıkça, 2020-21 Güz periyodunda de yüz yüze eğitimi yalnızca mecburî hallerde yapabileceğiz.

Alınan tedbirler çerçevesinde Üniversite Senatomuz oybirliği ile Güz 2020 eğitim-öğretim periyodunda Hazırlık Sınıfı eğitiminin tümüyle çevrimiçi prosedürlerle yapılmasına karar verdi. Bizi keyifli etmeyen ancak mecbur kaldığımız bu kararın şimdilik yalnızca güz devriyle sonlu olduğunun altını çizmek istiyorum.

"ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR"

2020-21 Güz devri lisans ve lisansüstü derslerimizin uygulanma sistemleri üzerinde Üniversite idaremiz ve Senatomuzun çalışmaları devam etmektedir. Hangi derslerin yüz yüze hangi derslerin çevrimiçi usullerle yapılacağı önümüzdeki günlerde mutlaklık kazanacak ve sizlerle paylaşılacaktır. Kayıt tarihi erken bir tarihe çekilerek ders planlamalarınızı daha erken bir kademede yapmanız, yüz yüze ve uzaktan eğitim ders yükünüzü evvelden bilerek hareket etmeniz sağlanacaktır. Bu doğrultuda yalnızca derslerini uzaktan eğitimle sürdüremeyen müracaat sahibi öğrencilerimizin yurt yerleşimleri bu devir için yine belirlenen kapasiteler dikkate alınarak yapılacaktır.

Önümüzdeki devir yerleşke nüfusunun artışına ve grip mevsimine girilmesine bağlı olarak hastalığın yayılma riskine karşı kampüslerimizde KOVİD 19 belirtilerinin takibini sağlayacak, BUIS uygulamasına geçilecek ve KOVİD 19 PCR testi yapılacaktır. Bu ve gibisi tedbirlerin nasıl uygulanacağı hakkındaki bilgilendirmeler yeni periyodun başlayacağı 22 Ekim’den evvel sizlere ayrıntılı olarak basamaklar halinde duyurulacaktır.

Üniversitemiz yalnızca üstün akademik birikimi ve başarılarıyla değil birebir vakitte kültürel faaliyetlere ve toplumsal etkinliklere verdiği kıymetle de müstesna bir üniversite olma özelliği taşımaktadır. Bu niteliğini yıllardır gururla sahiplenen bir kurum olarak karşı karşıya olduğumuz bu şiddetli durumu daima birlikte aşacağımıza inanıyorum. Bu emelle kampüslerimizde, makul kurallar çerçevesinde sizlerin de gerek uzaktan gerekse yüz yüze toplumsal ve kültürel etkinliklerinizi yapmanızı sağlayacak kaideleri oluşturmak üzere çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Uzaktan etkinlikler için sağlanan altyapıyı geçtiğimiz periyotta olduğu üzere kullanmaya devam edebileceksiniz. Ayrıyeten yerleşke içi yerlerde yapılacak etkinlikleriniz için KOVİD 19 kurallarını içeren yazılı bir yönerge de kısa vakitte sizlere ulaştırılacak.

Hepinizin yaz periyodunu sıhhatle geçirmenizi ve yeni periyoda sıhhatle başlayıp muvaffakiyetle tamamlamanızı en içten hislerimle diliyor, bu inanılmaz devri elbirliği ve dayanışma içinde güçlü bir halde geçireceğimiz inancıyla yeterli dersler ve yeterli tatiller diliyorum."