
Bitter Çikolata Tanımı İçin Materyaller
- 100 gram kakao yağı
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 6 yemek kaşığı kakao
- 4 yemek kaşığı süt tozu
- Bir çimdik tuz
Bitter Çikolata Tanımı Yapılışı
- Kakao yağını benmari metodu eritin.
- Suyun kakao yağını erittiğiniz kabına değmemesine ihtimam gösterin.
- Çimdik tuzu ekleyip karıştırın.
- Kakaoyu ekleyin ve eriyene kadar karıştırın.
- Sonra pudra şekerini de ekleyip eriyene kadar karıştırdıktan sonra en son süt tozunu da ekleyip, eritin.
- Buz kalıbına çikolatayı oranlı dökün ve tezgaha bir kaç kere yavaşça buz kalıbını vurun. Bu sayede çikolatanın içindeki havalar patlayacaktır.
- Buzdolabına çikolatayı koyup 1, 5-2 saat kadar dinlendirin. Afiyet olsun ????
.