
Bisküvili Tramisu Tanımı İçin Gereçler
Krema için;
- 2 litre süt
- Göz kararı un ve buğday nişastası
- Damağınıza nazaran şeker
- 1 paket krema
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yumurta sarısı
- 1 paket 200 gram torku labne
- Kakao
- Çilek
- 2 paket kakaolu petibör
- 3 yemek kaşığı neskafe gold
- 2 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı şeker
Bisküvili Tramisu Tanımı Yapılışı
- Evvel süte yumurta sarısı, un ve nişasta koyup aygazda yoğunlaşana kadar karıştırılır.
- Şeker ilave edilir tekrar karıştırılır.
- Yoğunlaştıktan sonra aygaz kapatılır.
- Tereyağ krema ve labne eklenip blendrla karıştırılır.
- Bir kaseye neskafe, şeker ve su ek edilip eriyene kadar karıştırılır.
- Akabinde petibörleri bu suda ıslatıp daha sonra streç serip içine kremadan koyduğumuz harcın üstüne petibörler ıslatılarak dizilir tekrar harçtan koyulur, tekrar bisküvi dizilir .
- Harç bitene kadar uygulanır dolaba kaldırılır .
- Birgün beklemesi daha güzel olur.
- Soğuk olunca daha güzel oluyor çıkınca zıt çevirip üzerine kakao serpip çilekle süsleyin afiyet olsun.