
Bisküvili Meyve Soslu İrmik Tatlısı Tanımı İçin Materyaller
- 20 adet kakaolu petibör bisküvi
- 6 yemek kaşığı toz şeker
- 500 ml litre süt
- 6 yemek kaşığı irmik
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- Bir paket dr otker meyveli sos
Bisküvili Meyve Soslu İrmik Tatlısı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak tencereye sütü, şekeri ve irmiği alalım ve evvel kısık ateşte karıştırmaya başlayalım.
- Sonrasında sıcaklığını artırarak kıvam alana kadar pişirelim.
- Pişmeye yakınlaşınca içine tereyağını katalım ve karıştıralım. Çok koyu olmayacak biçimde pişmesi gerekiyor.
- Muhallebimiz kıvamını aldıktan sonra su ile hafif ıslattığımız borcama yarısını boşaltalım .
- Sonrasında bisküvilerimizi dizelim ve bisküvilerin üzerine kalan muhallebimizi boşaltalım.
- En son üzerine sosumuzu üzerinde yazan biçimde pişirelim.
- Sosumuz ılık kıvama gelene kadar tatlımızı dolapta tutalım.
- Sos kıvam alınca üzerine dökelim tekrar soğuması için dolaba koyalım.
- En son dilimleyip servis edelim. Herkese afiyet olsun.