Bisküvili İrmik Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 paket kakaolu petibör büskivi
- Çikolata sosu
- Beyaz fındık çikolata
Bisküvili İrmik Tatlısı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- İrmiği, şekeri, hindistan cevizi ve sütü tencereye koyup karıştırın. Akabinde ocağa koyup koyu kıvam alana kadar orta ateşte pişirin.
- Kek kalıbınızı streç folyoyla kaplayıp irmikli muhallebinin tamamını içine boşaltalım ve üzerini spatula yardımıyla yahut kaşıkla düzeltelim.
- Bisküvileri kenar kısımlarından başlayarak muhallebinizin tabanına yanlışsız sırayla batırın. Akabinde irmik tatlısı ılındıktan sonra buzdolabına koyup uygunca soğutun.
- Soğuyan irmik tatlısını servis tabağınıza zıt çevirerek kalıptan çıkartın. Çikolata sosunu üzerine dökelim.
- En son beyaz çikolataları koyalım. Siz istediğiniz üzere süsleyebilirsiniz. İrmik tatlımız hazır. Herkese afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.