Bisküvi Pastası Tanımı İçin Malzemeler
- 1,5 paket petibör
- 1 litre süt
- 1 su bardak şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 tatlı kaşığı margarin
- 1 paket vanilya
- 80 gram sütlü-bitter çikolata
- 1 paket sıcak çikolata
- 1 su bardağı süt
Bisküvi Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Süt, şeker, kakao, un ve nişastayı uygun bir tencerede kaynayıp kıvam alana kadar pişiriyoruz.
- Pişen muhallebimizin üzerine margarin, çikolata ve vanilya’yı ek edip pürüzsüz kıvam alana kadar mikserle çırpıyoruz.
- Uygun bir kasede sıcak çikolata ve sütü karıştırıp(soğuk kullanıyoruz ısıtmaya gerek yok) bisküvileri ıslatıp borcama diziyoruz.
- Dizdiğimiz bisküvilerin üzerine hazırladığımız muhallebiyi yayıyoruz tekrar bisküvi dizip tekrar muhallebi döküyoruz.
- Malzemeler bitene kadar bu formda devam ediyoruz.
- Buzdolabına kaldırıp en az 3-4 saat dinlendiriyoruz.
- Üzerini ister süsleyin ister o denli bırakın sizin zevkinize nazaran. Ben beyaz çikolatayla desen yapmayı tercih ettim. Afiyet olsun. ????.