Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bisküvi Pastası

Bisküvi Pastası
0
38

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,426
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
80
biskuvi-pastasi.jpg

Bisküvi Pastası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 paket petibör bisküvi
  • Islatmak için süt
Pastacı kreması için;
  • 2 yemek kaşığı un (tepeleme)
  • 1,5 yemek kaşığı nişasta
  • 2,5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 su bardağı süt
  • 1 paket vanilin
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 40 gr bitter çikolata
  • 50 ml çiğ krema (kıvama göre yavaş yavaş eklenecek)
  • 2 yemek kaşığı toz krem şanti
Ganaj için;
  • 200 ml çiğ krema
  • 100 gr bitter çikolata
  • 100 gr sütlü çikolata

Bisküvi Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Pastacı kremasını sade isterseniz, tariften kakao ve çikolatayı çıkarabilirsiniz. Ben yarım ölçü sade, yarım ölçü çikolatalı krema yaptım.
  2. Öncelikle iç kreması için un, nişasta, şeker, kakao, yumurta sarısı ve sütü bir kapta güzelce karıştırın.
  3. Süzgeçten süzerek tencereye alın ve kaynayana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
  4. Kaynadıktan sonra altını kapatıp vanilin, tereyağ ve çikolatayı ekleyip karıştırın.
  5. Kremayı tabağa alın, üzerini streçleyip buzdolabına kaldırın.
  6. En az 4 saat, vaktiniz varsa 1 gece buzdolabında dinlendirin.
  7. Sonrasında çırpma kabına alıp üzerine toz krem şantiyi ve çiğ kremayı ekleyerek mikserle 4-5dk çırpın.
  8. Burada önemli olan iç kremayı yaparken istediğiniz kıvama göre çiğ krema eklemeniz.
  9. Ganaj için; çiğ kremayı bir tencereye alın ve kısık ateşte ısıtın.
  10. Kaynama noktasına geldiğinde altını kapatıp çikolatayı ekleyin ve karıştırın.
  11. Yaklaşık yarım saat soğutun.
  12. Tatlıyı yapacağınız borcamın tabanına bisküvileri sütle ıslatarak 2 kat dizin.
  13. Üzerine pastacı kremasının yarısını döküp eşit bi şekilde yayın.
  14. Üzerine ganajın yarısını döküp güzelce yayın.
  15. Tekrar 2 kat bisküviyi sütle ıslatarak dizin.
  16. Üstüne tekrar pastacı kreması ve ganaj döküp düzeltin.
  17. En son istediğiniz şekilde süsleyip servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun ????.

Bisküvi Pastası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,656Mesajlar
33,044Kullanıcılar
Mahmut343Son üye
Üst Alt