
Bisküvi Pastası Tarifi İçin Malzemeler
- 3 paket petibör bisküvi
- Islatmak için süt
- 2 yemek kaşığı un (tepeleme)
- 1,5 yemek kaşığı nişasta
- 2,5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 yumurta sarısı
- 2 su bardağı süt
- 1 paket vanilin
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 40 gr bitter çikolata
- 50 ml çiğ krema (kıvama göre yavaş yavaş eklenecek)
- 2 yemek kaşığı toz krem şanti
- 200 ml çiğ krema
- 100 gr bitter çikolata
- 100 gr sütlü çikolata
Bisküvi Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Pastacı kremasını sade isterseniz, tariften kakao ve çikolatayı çıkarabilirsiniz. Ben yarım ölçü sade, yarım ölçü çikolatalı krema yaptım.
- Öncelikle iç kreması için un, nişasta, şeker, kakao, yumurta sarısı ve sütü bir kapta güzelce karıştırın.
- Süzgeçten süzerek tencereye alın ve kaynayana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
- Kaynadıktan sonra altını kapatıp vanilin, tereyağ ve çikolatayı ekleyip karıştırın.
- Kremayı tabağa alın, üzerini streçleyip buzdolabına kaldırın.
- En az 4 saat, vaktiniz varsa 1 gece buzdolabında dinlendirin.
- Sonrasında çırpma kabına alıp üzerine toz krem şantiyi ve çiğ kremayı ekleyerek mikserle 4-5dk çırpın.
- Burada önemli olan iç kremayı yaparken istediğiniz kıvama göre çiğ krema eklemeniz.
- Ganaj için; çiğ kremayı bir tencereye alın ve kısık ateşte ısıtın.
- Kaynama noktasına geldiğinde altını kapatıp çikolatayı ekleyin ve karıştırın.
- Yaklaşık yarım saat soğutun.
- Tatlıyı yapacağınız borcamın tabanına bisküvileri sütle ıslatarak 2 kat dizin.
- Üzerine pastacı kremasının yarısını döküp eşit bi şekilde yayın.
- Üzerine ganajın yarısını döküp güzelce yayın.
- Tekrar 2 kat bisküviyi sütle ıslatarak dizin.
- Üstüne tekrar pastacı kreması ve ganaj döküp düzeltin.
- En son istediğiniz şekilde süsleyip servis yapabilirsiniz.
Bisküvi Pastası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı