elektronikci
FD Üye

Bêşî (Kalbur Hurması) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 su bardağından iki parmak eksik şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
- 3.5-4 su bardağı un
- 1 çimdik tuz
- Sıvıyağ
Bêşî (Kalbur Hurması) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Süt ile şekeri eritin, sonra içine yumurta, yoğurt, sıvı yağı ekleyip karıştırın.
- Sonra içine un, kabartma tozu ve karbonatı, tuzu eleyerek ekleyin kurabiye hamuru gibi yumuşak bir hamur elde edin.
- Yağı ocağa alıp kızdırın, hamurdan küçük parçalar koparıp çelik süzgeçten veya rendeye bastırarak şekil verin.
- Kızgın yağda kızartın havlu kağıt serdiğiniz bir kabın içine kızarmış hurmaları alın.
- Bütün hamur bittikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.