Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bêşî (Kalbur Hurması)

Bêşî (Kalbur Hurması)

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
besi-kalbur-hurmasi.jpg

Bêşî (Kalbur Hurması) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 su bardağından iki parmak eksik şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 3.5-4 su bardağı un
  • 1 çimdik tuz
Kızartmak için;
  • Sıvıyağ

Bêşî (Kalbur Hurması) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Süt ile şekeri eritin, sonra içine yumurta, yoğurt, sıvı yağı ekleyip karıştırın.
  2. Sonra içine un, kabartma tozu ve karbonatı, tuzu eleyerek ekleyin kurabiye hamuru gibi yumuşak bir hamur elde edin.
  3. Yağı ocağa alıp kızdırın, hamurdan küçük parçalar koparıp çelik süzgeçten veya rendeye bastırarak şekil verin.
  4. Kızgın yağda kızartın havlu kağıt serdiğiniz bir kabın içine kızarmış hurmaları alın.
  5. Bütün hamur bittikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.
Bêşî (Kalbur Hurması) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,762Mesajlar
33,063Kullanıcılar
netflixdunySon üye
Üst Alt