Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bira Neden Köpürür?

Bira Neden Köpürür?
0
63

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,753
Etkileşim
89
Puan
48
F-D Coin
0
Bira Niçin Köpürür? bira niçin köpürür Bira niçin köpürür, nasıl köpürür, biranın tarihi, nedeni nedir, resimleri hakkında ayrıntılı data alalım arkadaşlar 1549355024 1549355024 biranedenkopurur5c594814b7521biranedenkopurur5c594814b7521biranedenkopurur5c594814b7521 ​Bira niçin köpürür sizce melekler? İçinde bulunun maddelerden diyeceksiniz büyük bir ihtimal ile Peki bunalr hangi maddeler hiç düşündünüz mü? Bira Niçin Köpürür? Bira yapımının başlangıcı az kalsın tahıl tarımı değin eskidir ilk olarak 8000 sene kadar önce Akdeniz'in doğu kıyısında yaşayanlar tarafından yapıldığı sanılmaktadır Hatta bağcılık ve şarapçılığın yaygınlaşmasından önce Akdeniz kıyılarında biracılığın bilindiği tarih kaynaklarından anlaşılmaktadır Günümüzde nasıl rakı Türklerin, şarap Fransızların, votka Rusların milli içkisi haline gelmişse, bira da ilk olarak Almanya olmak üzere kuzeybatı Avrupa'nın ulusal içkisi olarak makul Almanya'da kişi başına takvim bira tüketimi Türkiye'nin 20 katıdır Bütün dünyada az kalsın benzer telaffuz edilen bira adı da Flemenkce 'bier'den gelmedir Içki ve rakı kelimelerinin kökenleri ise Arapçadır Içki, 'elkühül' (ya da elküül) maddenin ruhu anlamında bildiğimiz kül kelimesinden, rakı ise ter, damla (damıtmada çıkan buğu) anlamındaki arak (araki) kelimesinden dilimize geçmiştir Sadece birayı açınca değil soda, kola, köpüklü şarap gibi içeceklerin de kapaklarını açınca önce bir fısırtı sesi duyarız, sonradan şişenin dibinden yukarı doğru yükselen kabarcıkları görürüz Birada bu durum azıcık uzun ve bardağa konulunca da devam eder ve bardağın üzerinde bir köpük tabakası oluşur Karbondioksit kabarcığı önce bardağın iç yüzündeki mikroskobik çatlakların içinde oluşur Her bir kabarcık yaşamına gözle görülmeyen karbondioksit salkımı halinde başlar, bira içinden yeni karbondioksit molekülleri yutarak büyür Kritik boyuta ulaşınca geliştiği noktadan ayrılarak sıvının içine katılır Kabarcıklar yükselirlerken içlerine daha pozitif karbondioksit alarak büyümeye devam ederler Yarıçapları milimetrenin üçte birini geçene dek küresel olan şekilleri daha büyüyünce elipsoidal olur Biranın içinde erimiş halde yer alan karbondioksitin basıncı kapak açılınca daha da arttığından karbondioksit rahatça kabarcıkların içme girmeye devam eder Kabarcıklar da bardağın tepesine yaklaştıkça hızlanırlar Kabarcıkların bu oluşumu kolalı içecekler ve sodada da benzer lakin onlar bardağa konuldukları süre bardağın üzerinde kalın bir köpük tabakası oluşmaz Birada köpük oluşmasının nedeni karışımında yer alan proteinler ve katkı maddeleridir Diğer içeceklerde hava kabarcıkları yüzeye geldiklerinde havaya karışarak yok olurlarken birada üretimde kullanılan şerbetçiotunun içinde yer alan eksik miktardaki reçine köpük zarlarının direncini arttırır, arpanın büyük moleküllerinde yer alan proteinler kabarcıkların civarda bir duvar oluştururlar Bu Nedenle biradaki kabarcıklar sağlamlıklarından dolayı hemencecik havaya karışmazlar, bardağın tepesine birikerek köpük tabakasını oluştururlar Bira bardağa ne kadar seri dökülürse havayla bağlantı ve havaya karışma olayı da böylece az olur ve daha kalın bir köpük tabakası meydana kazanç  
 
858,505Konular
982,781Mesajlar
33,073Kullanıcılar
Vedat77Son üye
Üst Alt