Bir Yumurtalı Anne Keki (Tam Ölçülü) Tanımı İçin Gereçler
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım çay kaşığı karbonat
- 1 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu (İsteğe bağlı kullanmayabilirsiniz)
- 2 su bardağı un
- Susam
Bir Yumurtalı Anne Keki (Tam Ölçülü) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Yılların anne keki konuk geldiğinde şipşak hazırlanır çayla bir arada ikram edilirdi. Tadıda olağanüstü olurdu. Kek için gereçler oda ısısında olmalı.
- Mikser kabına şeker ve yumurta konulur köpürünceye kadar çırpılır yağ ve yoğurt ek edilir karıştırılır.
- Kabartma tozu ve karbonat unla birlikte elenerek karışıma eklenir karıştırılır ve çırpılır portakal kabuğu ek edilir karıştırılır.
- Yağlanmış fırın tepsisine dökülür. Tepsiyi sallayarak yayılması sağlanır üzerine susam serpiştirilir evvelden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri kızarana dek pişirilir.
- Birinci 20 dakika fırının kapağını açmıyoruz pişip pişmediğini anlamak için kürdan testi yapıyoruz (30 cm lik yuvarlak borcam kullandım. Fırından fırına farklılık gösterebilir fırınınıza nazaran pişirin) Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.