Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Bir Soz Bin Anlam...

Bir Soz Bin Anlam...
0
94

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
88
F-D Coin
0
Malik bin Dinar hazretleri bir hatırasını şoyle anlatır:
Bir gun toprakla oynayıp bazan gulen bazan ağlayan bir cocuğa rastladım Once cocuğa selam vermek istedim Fakat kibirden selam vermedim Hemen nefsime;
Ey nefis! Peygamber efendimiz buyuklere de kucuklere de selam verirdidiyerek cocuğa selam verdim
Cocuk;
Ve aleykum selam, ey Malik bin Dinar!diye cevap verdi Hayret icinde kalarak cocuğa; Sen beni hic gormediğin halde nasıl tanıdın?diye sordum Cocuk;
Ruhlar aleminde benim rUhumla senin rUhun karşılaştı Orada bizi Allahu teala karşılaştırdıdedi Cocuğa; Akıl ile nefs arasında ne fark var?diye sorunca, cocuk;
Nefsin seni selamdan men etti Aklın ise seni selam vermeye teşvik ettidiye cevap verdi
Sen neden toprakla oynuyorsun?diye sordum
Cocuk;
Topraktan yaratıldık, yine toprağa karışacağızdedi
Ben yine; Seni bazan ağlarken, bazan gulerken goruyorum Sebebi nedir?diye sordum
Rabbimin azab edeceğini hatırladığım zaman ağlıyorum Rahmetini hatırladığım zamansa tebessum ediyorumdedi
Ey oğul! Senin hangi gunahın var ki ağlıyorsun?diye sorunca,
cocuk;
Ey Malik! Boyle soyleme Zira ben, anam ateş yakarken, kucuk odun olmadan, buyuklerin tutuşmadığını gordumdiye cevap verdi

Similar threads

Mâlik bin Dînâr hazretleri bir hâtırasını şöyle anlatır: Bir gün toprakla oynayıp bâzan güler yüzlü bâzan gözü yaşlı bir çocuğa rastladım Önce çocuğa selâm saptamak istedim Fakat kibirden selâm vermedim Anında nefsime; Ey leziz! Peygamber efendimiz büyüklere de küçüklere de selâm...
Cevaplar
0
Görüntüleme
140
Cocuk`tan ibretlik sözler Malik bin Dinar Hazretleri, bir gün, bir sabiye ( kücük cocuga ) rastladi Cocuk toprak ile oynuyordu Bazen gülüyor ve bazende agliyordu Malik bin Dinar buyurdu : Icime O cocuga selam vermek dogdu Nefsim kibirlenip selam vermekten vazgecti Ben nefsime şöyle...
Cevaplar
0
Görüntüleme
114
MALİK BİN DÎNAR Evliyanın buyuklerinden Kunyesi EbU Yahya, lakabı Zeynuddin'dir Beni Suleym kabilesindendir Basra'da doğdu Doğum tarihi kesin olarak bilinmemektedir 748 (H131) tarihinde Basra'da vefat etti Malik bin Dinar, gencliğinde mal mulk sahibi bir zengin yiğitti Hasanı Basri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
152
HASAN BİN ALİ ASKERÎ Bağdat'ta yaşamış olan evliyanın buyuklerinden Peygamber efendimizin sallallahu aleyhi ve sellem soyundan olup, seyyiddir On iki imamın on birincisidir İsmi, Hasan olup, kunyesi, EbU Muhammed'dir Zeki, Halis ve Sirac lakaplarıyla bilinir Samarra'da oturduğu ElAsker...
Cevaplar
0
Görüntüleme
235
“Verdiğiniz her sozu yerine getirin; cunku verdiğiniz her sozden hesap gununde mutlaka sorguya cekileceksiniz (İsra: 1734) 686 EbU Said el–Hudri radıyallahu anh’den rivayet edildiğine gore ResUlullah sallallahu aleyhi ve sellem şoyle buyurdu: “Kıyamet gununde Allah Teala’ya gore en...
Cevaplar
0
Görüntüleme
97
858,559Konular
982,172Mesajlar
32,826Kullanıcılar
Cbastian27XDSon üye
Üst Alt