Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bir İBAN da Diyanetten Vatandaşa: 'Hayri Hizmetler'

Bir İBAN da Diyanetten Vatandaşa: 'Hayri Hizmetler'
0
78

Garfield

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
80
s-75d4287b59cd8af9ec427f247c0b9d01edb03344.jpg

Ali Erbaş’ın Cumhurbaşkanlığı jetiyle Pakistan’a gittiği sırada mescitlere yardım toplaması reaksiyon çeken Diyanet İşleri Başkanlığı’nın, emsal tarihlerde Kuran kursu gereksinimleri ile hayır işleri için de IBAN verdiği ortaya çıktı.

Diyanet’in “büyük çoğunluğu işçi sarfiyatları için kullanıldığı” gerekçesiyle eleştirilen bütçesi, 2021’de 13 milyar lira iken 2022’de 3.1 milyar liralık artışla 16.1 milyar liraya yükseldi. Böylelikle Diyanet, bütçesiyle yedi farklı bakanlığı geride bıraktı. Bütçeyi eleştiren ve “Kuran kurslarında eğitim gören öğrencilerin muhtaçlıklarının karşılanması” için 250 lira bağış istenen bir protokol imzalayan Diyanet İşleri Lideri Ali Erbaş’ın, Cumhurbaşkanlığı uçağıyla Pakistan’a resmi ziyarette bulunması reaksiyon çekmişti. Cumhuriyet, Diyanet’in bu sırada “Milletimizin takviyesine muhtaçlık duyulmaktadır” sözleri ile üretimi devam eden mescitlere maddi dayanak sağlamak için “yardım topladığını” kamuoyuna duyurmuştu.

'Hayri hizmetler'

Cumhuriyet'ten Sefa Uyar'ın haberine nazaran, Cami üretimi dışında farklı münasebetlerle İstanbul ve Eskişehir’deki mescitlerde de yardım toplandığı ortaya çıktı. Fatih İlçe Müftülüğü tarafından şubat başında mescitlere gönderilen yazıda, “Türkiye Diyanet Vakfı Fatih Şubesi tarafından finanse edilen öğrenci meskenlerinin kira bedelleri ile öteki masraflarının karşılanması ve müftülüğe bağlı 4-6 yaş Kuran kursu muhtaçlıkları ile dini ve hayri hizmetlerde kullanılmak üzere yardım toplanmasının uygun görüldüğü” belirtildi.

'Muhtaçlara yönelik'

Bu nedenle 4 Şubat’ta, tüm mescitlerde cuma namazı sonrası “sergi usulü” ile yardım toplanacağı aktarılan yazıda, toplanan yardımların müftülüğe ilişkin IBAN numarasına yatırılması istendi.  

Odunpazarı İlçe Müftülüğü tarafından ocakta mescitlere gönderilen yazıda ise “Türkiye Diyanet Vakfı Eskişehir Şubesi tarafından yaptırılan cami ve öteki inşaatlar ile muhtaçlara yönelik yardımlarda ve öbür hayri hizmetlerde kullanılmak üzere 7 Ocak’ta cuma namazı sonrası yardım toplanacağı” kaydedildi. Yazıda, yardımın halka duyrulması, toplanan yardımların ise müftülüğe ilişkin IBAN’a aktarılması gerektiği belirtildi.