Bir Hamurla Üç Farklı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 tane kuru maya
- 1 su bardağı yoğurt
- Haşlanmış patates
- Orta boy soğan
- Nane
- Pulbiber
- Karabiber
- Tuz
- Peynirli harç
- Peynir
- Maydanoz
- Pulbiber
- Haşhaşlı harç
- Haşhaş
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta sarısı
- 3 sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı pekmez varsa (1 kaşık da yoğur yada yoğurt suyu ile bir sos yapıp üzerlerine sürüyorum)
Bir Hamurla Üç Farklı Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Selamlar öncelikle süt, su, maya, şeker ve tuzu karıştırıyoruz beş dakika bekliyoruz.
- Daha sonra aldığı kadar un ile ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz ve mayalanması için bırakıyoruz.
- Bir saat bu arada iç harcını hazırlıyoruz; patatesler haşlanınca iyice eziyoruz içine kavurduğumuz soğanları ilave ediyoruz.
- Tuz, karabiber, pulbiber yada toz biber nane ve tuzunu ilave edip karıştırıyoruz.
- Peynirli harç için; peynirleri ufalıyoruz maydanozunu pulbiberini ve çok az karabiberini ilave edip karıştırıyoruz.
- Haşhaşlı harç için; haşhaşı sıvı yağı ve şekeri katıp karıştırıyoruz.
- Hamurumuz mayalanınca küçük bezeler yapıp istediğimiz şekilde poğaçalarımızı yapıyoruz 180 derce fırında pişiriyoruz ????
- Fırından çıkıp biraz dinlendikten sonra bir saat kadar buzluğa atıp misafirlerimize hazırlıksız yakalanmıyoruz ????deneyimlere şimdiden afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.