
Bir Hafta 4 Sefer Yaptığım Poğaça Tanımı İçin Gereçler
Hamuru İçin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 paket indesit maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yumurta 1 inin sarısı üstüne
- 4 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı tepeleme tereyağ
- 1 bardak rendelenmiş kaşar
Bir Hafta 4 Defa Yaptığım Poğaça Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle hamur yoğuracağımız kaba sıvı materyalleri koyalım üzerine mayayı tuzu ek edip yavaş yavaş un ek edip yoğuralım ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hamurumuzu yarım saat dinlendirelim ve 4dölelim tereyağı eritelim soğutalım hamurun iki adedini az un serpelim ve açalım açtığımız hamurun bir adedine yağ sürelim öbür açtığımız hamuru koyup tekrar yağ sürelim ve rulo halinde saralım.
- Öteki hamuruda birebir halde yapalım dolapta 15 dakika dinlendirelim daha sonra 3 parmak aralıklı keselim alt tarafından buruşturup az elimizle bastırıp oklava yardımıyla çay tabağı büyüklüğünde açalım.
- İçine iç materyali koyup d biçimi verelim yumurta sarısı sürüp 250 derece fırında pişirelim ben bir kaç tane de kıymalı yaptım.