Bir Delinin Seyir Defteri bir delinin seyir defteri BAS EGMEZ DAGLAR VE BASI DAGLARA DEGMEZ KÜCÜK TEPELERE Yarim asirdir yarmadigi kanli topraklarda eksik dirsek yirtmadi yatagini bulan bu kizilirmak Bir yol yürür, fakat dogru, fakat egri, yürür ya, yolundan geri dönmez ya, sen ona bak Onurun en güzeldir o akis Insan icin seyir ve bakis da böyle olmali Ey önüme katip kovaladigim hafif kuru yongalar cöpler, arkamda sürükledigim kucagima sigdiramadigim duygularinin tas kestigi kesin yürekli kayalari Siz bilmezmisiniz ki sagimdam solumdan yikip sürekledigim toprak parcasi benim parcam, akıcı kan benim kanim Nasil dersiniz kanli köpüklü dalgalarin sahikasina varan sesimin bir ay isigi sesidir Nasil dersiniz ama göz yaslarimin rengine kizil benekli renkler Demir iyi kalpli Divrigi eline uzanan topragimdan yolu gecen kizil maden daglarinin pasi Benim göz yaslarim kizil akar usul akmaz Ben o madenlerin bulasigini ayaklarimin ökcesinde tasir ve yasarim Gözümün damlalarinda bünyemi yikayip duruladigim calti suyunun künyesi derler Dünyam dünyasi hülyam kizil irmaklarin hülyasi Bakmayin firatin bir kolu olduguma Nehir dediler yolun nere Kizil irmagin öldügü yere Degil,Firatin kisnedigi yöre Vurgunu oldugum yaredir yare Ayagi Pir'lerimizin kanina batan, batikca kirli ihanet emellerine batan Rayber kekliginin kinalisi ,gagalarindaki kani silmede kizil kalsin Ali Ser'den ictigin icin mi böyle ötersin kinalim Irmak baslarimda cok kuslar öter, cok pustlar bogulur ama bu topraklarda onurluda onursuzda dogulur Egriler okyanusta dogrulur bakma yolu egri yürüdügüme Batida batanlar bana dogulu demisler lakin güneslerin en tazesi bendedir Domurcuklar bende oynasir, tohumlar bende kaynasir ,basaklar bende olgunlasir Altin rengimi günesten aldim, ay deme bana gece aglarim Hangi irmak simetrik olarak yolu düz gitmis, hangi sesyircisi seyir eyleyip görmüs ? Hayir hayir ben egride düz de aksam yönüm önümdür geriye bakarim fakat geriye doğru akmamKizarim köpürürüm kiyilari yalar lakin kendi derinligime dalar, siir gibi midye icinde de inciler olarak yatarim Ikaz Etme beni uykumdan ey dalgic Hic degilse cilginligin delilikten üstün bir kademe oldugunu bilmekteyim ve kuytu akıcı göz yaslarimi kendim silmektiyim Silecek mendilim bile değil Kendi dalgalarimla yikarim kendi naasimi Siz soyu tükenen göcebe kizil toy kuslari, sizinde mi yönünüz irmaklar gibi öne dogru, niçin geri dönmezsinizde beni kahirlara bogarsiniz? Soyunuz mu tükendi suyunuz mu cekildi ? Ben kendi kanimdan icerim Canandan gecer canimdan gecmem Ayagi kanli keklikten kacar Turnalarimdan toylarimdan gecmem Ne tükenen soyumdur Nede cekilen suyum Akarsu olur akar Sehir sehir gezerim Vakitinde ye ic Hile yok tehir yok Her vefat de dogum gibi vakitlidir