Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bingöl Tatlısı

Bingöl Tatlısı
0
35

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
bingol-tatlisi.jpg

Bingöl Tatlısı Tanımı İçin Gereçler


Tatlı hamuru için;
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1.5 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 çimdik tuz
  • 1 yumurta akı, sarısı üzerine sürülecek
  • Alabildiği kadar un
  • İç harcı için kavrulmuş kıyılmış iç fındık
Şerbet için;
  • 2 su bardağı su
  • 2.5 su bardağı şeker
  • Yarım limonun tamamı olmayacak biçimde limon

Bingöl Tatlısı Tanımı Yapılışı

  1. Tatlı hamuru için;Un dışında tüm materyalleri bir kapta birleştirelim devamında yavaş yavaş un ekleyelim.
  2. Elimize yapışmayacak kıvama gelince hamurumuz tamamdır.
  3. Sonrasında cevizden biraz büyük olacak biçimde yuvarlayıp oval halde açalım ve içine fındık koyup kapatıp üzerine yumurta sarısı sürelim.
  4. 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
  5. Şerbet için;Su ve şekeri küçük bir tencerede ocağa koyup kaynatalım.
  6. Kaynayıp fokurdadıktan sonra limonu ekleyip kaynatmaya kısık ateşte 5 dk daha devam edelim.
  7. Şerbetimizin olduğundan emin olmak için tırnağınızın üst kısmına şerbetten damlatalım şayet almıyorsa kıvamı tamamdır.
  8. Her iki tanımımız de olduktan sonra her ikisi de ılıkken şerbetimizi tatlımızın üzerine dökebiliriz.
    Tatlımız soğuduktan sonra servise hazırdır.
    Afiyet olsun.
 
858,505Konular
982,691Mesajlar
33,051Kullanıcılar
TahirGunduzSon üye
Üst Alt