
Bingöl Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
Tatlı hamuru için;
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1.5 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 çimdik tuz
- 1 yumurta akı, sarısı üzerine sürülecek
- Alabildiği kadar un
- İç harcı için kavrulmuş kıyılmış iç fındık
- 2 su bardağı su
- 2.5 su bardağı şeker
- Yarım limonun tamamı olmayacak biçimde limon
Bingöl Tatlısı Tanımı Yapılışı
- Tatlı hamuru için;Un dışında tüm materyalleri bir kapta birleştirelim devamında yavaş yavaş un ekleyelim.
- Elimize yapışmayacak kıvama gelince hamurumuz tamamdır.
- Sonrasında cevizden biraz büyük olacak biçimde yuvarlayıp oval halde açalım ve içine fındık koyup kapatıp üzerine yumurta sarısı sürelim.
- 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Şerbet için;Su ve şekeri küçük bir tencerede ocağa koyup kaynatalım.
- Kaynayıp fokurdadıktan sonra limonu ekleyip kaynatmaya kısık ateşte 5 dk daha devam edelim.
- Şerbetimizin olduğundan emin olmak için tırnağınızın üst kısmına şerbetten damlatalım şayet almıyorsa kıvamı tamamdır.
- Her iki tanımımız de olduktan sonra her ikisi de ılıkken şerbetimizi tatlımızın üzerine dökebiliriz.
Tatlımız soğuduktan sonra servise hazırdır.
Afiyet olsun.