Binbirgece Masalı Tarifi İcin Malzemeler Pekmez peltesi icin;
*1 cay bardağı uzum pekmezi
*3 yemek kaşığı un
*3 su bardağı su
Muhallebi icin;
*3 su bardağı sut
*1 su bardağı şeker
*1 yemek kaşığı un
*1 yemek kaşığı buğday nişastası
*1 paket vanilya
Suslemek icin;
*Antep fıstığı
*Ceviz
*Rendelenmiş cikolata
Binbirgece Masalı Tarifi Yapılışı
1
*Pekmez peltesi icin verilen malzemeler tencereye konulur ve puruzsuz kıvam alana kadar cırpılır
*Sonra muhallebi icin vanilya haric verilen malzemeler uygun bir tencereye konulur ve puruzsuz kıvam alana kadar karıştırılır
*Muhallebi ocağa alınır goz goz olana kadar pişirilir ve ocaktan alınır vanilya eklenir karıştırılır
*Sonra pekmez peltesi ocağa alınır goz goz olana kadar pişirilir
*Pelte pişerken arada bir muhallebiyi karıştırmayı unutmayalım( kabuk bağlamaması icin)
*Ben tatlı icin kare borcam kullandım
*Bir kepce yardımıyla yapmış olduğumuz pekmezli peltemizden borcamın ortasına dokulur
*Uzerine sade muhallebi dokulur sonra 3 katına pekmez peltesi dokulur ve bu işlem muhallebi ve pelte bitene kadar devam edilir
*İlk sıcaklık cıkması icin 20 dakika bekletilir ve sonra uzerine strecle kapatarak dolapla bir gece dinlenmeye bırakılır
*Bir gece dinlendirildikten sonra dikkatli bir şekilde servis tabağına ters cevrilir
*Uzerine suslemek icin antep fıstığı, ceviz ve rendelenmiş cikolata ekleyebilirsiniz Tatlımız hazır afiyet olsun
*1 cay bardağı uzum pekmezi
*3 yemek kaşığı un
*3 su bardağı su
Muhallebi icin;
*3 su bardağı sut
*1 su bardağı şeker
*1 yemek kaşığı un
*1 yemek kaşığı buğday nişastası
*1 paket vanilya
Suslemek icin;
*Antep fıstığı
*Ceviz
*Rendelenmiş cikolata
Binbirgece Masalı Tarifi Yapılışı
1
*Pekmez peltesi icin verilen malzemeler tencereye konulur ve puruzsuz kıvam alana kadar cırpılır
*Sonra muhallebi icin vanilya haric verilen malzemeler uygun bir tencereye konulur ve puruzsuz kıvam alana kadar karıştırılır
*Muhallebi ocağa alınır goz goz olana kadar pişirilir ve ocaktan alınır vanilya eklenir karıştırılır
*Sonra pekmez peltesi ocağa alınır goz goz olana kadar pişirilir
*Pelte pişerken arada bir muhallebiyi karıştırmayı unutmayalım( kabuk bağlamaması icin)
*Ben tatlı icin kare borcam kullandım
*Bir kepce yardımıyla yapmış olduğumuz pekmezli peltemizden borcamın ortasına dokulur
*Uzerine sade muhallebi dokulur sonra 3 katına pekmez peltesi dokulur ve bu işlem muhallebi ve pelte bitene kadar devam edilir
*İlk sıcaklık cıkması icin 20 dakika bekletilir ve sonra uzerine strecle kapatarak dolapla bir gece dinlenmeye bırakılır
*Bir gece dinlendirildikten sonra dikkatli bir şekilde servis tabağına ters cevrilir
*Uzerine suslemek icin antep fıstığı, ceviz ve rendelenmiş cikolata ekleyebilirsiniz Tatlımız hazır afiyet olsun