
Üç devlet hastanesi ile üç üniversitenin yaptığı çalışmada zeytin yaprağı çayının koronavirüse karşı olumlu tesirinin olduğu görüldü.
Covid-19 hastalığına karşı kalkan görevi nazaran zeytin yaprağı çayı, bağışıklık sistemini kuvvetlendirdiği ortaya çıktı. Laboratuvar ortamında bunu test eden grup, bedenin savunma sisteminin birtakım hücrelerini aktive ettiği ve kuvvetini artırdığını tespit etti.
Yaptıkları çalışmadan başarılı sonuç aldıklarını söyleyen Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Muhammed Emin Akkoyunlu, “Kısmi de olsa zeytin yaprağı çayının bedende bir fark oluşturduğunu gördük. Birinci sonuçlar bizim için bir umut ışığı oldu. Zeytin yaprağı çayının tarzıyla yapıldığında kısmen de olsa koronavirüsün hem tedavisi hem önlenmesinde kollayıcı tesiri olacağı gördük. Laboratuvar çalışmalarında bu çayın savunma sistemi hücrelerindeki tesirine bakıldı. Lökositlerin makrofaj aktivitesini (bağışıklık sistemi üzerinde etki) kısmen de olsa etkilediğini ve gücünü artırdığını gördük. Birinci çalışma farklı ikinci çalışma ise başka yayın biçiminde olacaktır” dedi.
Demlenme biçiminden de bahseden Prof. Dr. Akkoyunlu, “1 fincan kaynar suya 1 tatlı kaşığı kadar öğütülmüş zeytin yaprağını atıyorsunuz. 10 dakika demlendikten sonra tüketiyorsunuz. Sabah 1, akşam 1 fincan halinde günde 2 sefer tüketilebilir. Beşerler her gün sıcak içecek tüketiyor. Akşamları siyah çay tüketiliyor. Bunun yerine bilhassa şu periyotta zeytin yaprağı çayını tüketebilirsiniz” tavsiyesini verdi.