Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı seçimlerinde Cumhur İttifakı'nın ortak adayı olması beklenen lakin aday olmayacağını açıklayan eski Başbakan Binali Yıldırım HaberTürk'ten Muharrem Sarıkaya'ya konuştu.
Görüşmeyi bugünkü yazısında aktaran Sarıkaya, "Binali Yıldırım, kendisinin telaffuzuyla “noktayı koydu…” dedi.
Sarıkaya'nın yazısından ilgili kısım şöyle:
Soru: Teamül yoklaması yapacağını Sayın Cumhurbaşkanı size baş başa yediğiniz yemek sırasında iletti mi?
Yıldırım: Bunların hiç ehemmiyeti yok artık, bitti hepsi. Ben artık noktayı koydum.
“OLACAK BİR İŞ DEĞİLDİ KÜMEYE ZİYAN VERİRDİ…”
Soru: Aday olmayı düşündüğünüz, teamül yoklaması nedeniyle vazgeçtiğiniz ileri sürülüyor:
Yıldırım: Olacak bir iş değildi… Milletvekillerine ve kümeye ziyan verir; ne yarışı yapacağız. Olmazdı yani...
Soru: Aday olmamanızın münasebeti bu mu?
Yıldırım: Ben niçin aday olmadım? Grubum ziyan görmesin, milletvekilleri üzülmesin, iki ortada bir derede kalmasınlar diye… Bundan partimizin, Meclis kümemizin ziyan göreceğini düşünerek bu türlü bir karar aldım. Bu kadar açık ve seçik... Tahminen biz de ziyan görürdük lakin bizden çok milletvekillerimizin iki ortada bir derede kalması çok güzel bir şey değildi.
GÜNDEMDE DEĞİŞİKLİK YOK
Soru: Buruk olduğunuz, Cumhurbaşkanlığı yardımcılığında fakat yatırımcı bir misyon verilirse kabul edeceğiniz istikametinde savlar dolaşıyor…
Yıldırım: Benim bu türlü bir şeyim yok… İçtenlikle söyleyeyim, bu türlü bir şeyim hiç olmaz... Hiçbir vakit da misyon beklentim olmadı. Hele bir pazarlık falan da kelam konusu olmadı; kaldı ki gündemde de o denli bir şey yok.
TALEBİM OLMADI
Konuşmamızdan anladığım şu ki Yıldırım, sorunun bu noktaya gelmiş olmasından da hoşnut değil.
Çıkarılan söylentilerden rahatsız, o nedenle de Cumhurbaşkanlığı Yardımcılığı konusunda birkaç sefer “Talebim hiç olmadı, içtenlikle söyleyeyim benim bu türlü bir şeyim hiç olmaz” deme gereği duydu.
Gündemde kabine değişikliğinin olmadığını da bilhassa vurguladı.
Her zamanki üzere kelamı döndürmedi, direkt söyledi, içinden ne geliyorsa o denli konuştu…
Kendisinin telaffuzuyla “noktayı koydu…”