Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bilkent Üniversitesi

Bilkent Üniversitesi

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
BİLKENT ÜNİVERSİTESİ

TARİHÇE

ilkent Üniversitesi, İhsan Doğramacı Eğitim Vakfı, İhsan Doğramacı Sağlık Vakfı ve İhsan Doğramacı Bilim ve Araştırma Vakfı kararıyla, 20 Ekim 1984 ’te kurulmuştur Türkiye ’nin birincil vakıf üniversitesi olan üniversitemizin hedefi, eğitim kalitesi, bilimsel araştırma ve yayınları ile kültür ve sanat faaliyetleri açısından dünyanın önde gelen üniversiteleri arasında yer almaktır “Bilim Kentinin kısaltılmışı olan BİLKENT adı, bu amacı yansıtmak üzere üniversitemize verilmiştir
1967 ’de Ankara ’nın batısında geniş bir arazinin alınmasıyla başlayan Bilkent Üniversitesi ’nin kuruluş hazırlıkları, 1970 ’lerin sonları ve 1980 ’lerin başlarında söz konusu vakıfların bina inşaatlarıyla devam etmiştir Kampüsün birincil yapıları, bugün içlerinde Mühendislik Fakültesi ve Kütüphane ’yi barındıran binalardır Bunları kafeteryalar, yurtlar, İngiliz Dili Iş Yüksekokulu ve Öğrenci Konseyi binaları izlemiş, üniversite büyüdükçe ve öğrenci sayısı arttıkça İnsani Bilimler ve Edebiyat, İktisadi, Yönetimle Ilgili ve Sosyal Bilimler, İşletme, Hoş Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık, Fen, Müzik ve Sahne Sanatları, Hukuk ve Eğitim fakülteleri, konser salonu, spor salonları, esas okulu, ilköğretim ve lise düzeyinde okullarımız, yeni kafeteryalar, iki afiyet merkezi, Doğu Kampüs yüksekokul binaları, derslikler ve bilgisayar merkezi binası inşa edilmiştir
1986 ’da 386 öğrenciyle eğitime başlayan Bilkent Üniversitesi, 9 fakültesi, 2 yüksekokulu ve 3 meslek yüksekokulu bünyesindeki 38 eğitim programı, 12000 öğrencisi ve 40 farklı ülkeden gelen öğretim üyeleriyle günümüzün dünyaca ünlü eğitim merkezlerindendir
Üniversitemiz, dünyanın seçkin üniversiteleriyle yaptığı değişim anlaşmalarıyla öğrencilerine uluslararası bir vizyon kazandırmakta ve eğitim kalitesini pekiştirmektedir Söz konusu eğitim kurumları arasında ABD'nin California Üniversitesi, Georgia Teknoloji Enstitüsü, Maryland Üniversitesi, Washington Üniversitesi ve Michigan Üniversitesi, İngiltere ’nin Essex Üniversitesi, Almanya ’nın Pforzheim Üniversitesi ve Konstanz Üniversitesi, İtalya ’nın Roma Üniversitesi ve Bocconi Üniversitesi, Fransa'nın Ecole Superieure de Commerce de Clermont Üniversitesi ve Ecole Superieure de Commerce de Lille Üniversitesi, Kanada'nın McGill Üniversitesi ve Montreal Üniversitesi, Hollanda'nın Tilburg Üniversitesi ve Amsterdam Üniversitesi, Danimarka ’nın Güney Danimarka Üniversitesi, İsrail'in TelAviv Üniversitesi ve Yeni Zelanda ’nın Waikato Üniversitesi bulunmaktadır
Mezunlarımız, her türlü meslek çevresinde ve dünyanın köklü eğitim kurumlarında Bilkent Üniversitesi ’ni başarıyla temsilcilik etmektedir Mezuniyet sonrası planlarında öğrencilerine öncülük etmek için 1988 ’de Kariyer Yönlendirme ve İşe Sipariş Verme Merkezi ’ni (KAYİYEM) kuran üniversitemiz, öğrencileri ve mezunları ile iş dünyası aralarında fazla güçlü bir bağlantı oluşturmuştur KAYİYEM, Türkiye ’de bu amaçla bir üniversite bünyesinde açılan birincil merkezdir
Bilkent Üniversitesi, kurulduğundan beri hemen her yıl öğretim üyesi başına düşen milletlerarası bilimsel yayın sayısı bakımından Türkiye'nin en önde gelen üniversitesi olarak yükseköğretimdeki öncü rolünü sürdürmektedir

ADRES VE TELEFON NUMARALARI

Bilkent Üniversitesi Genel Sekreterlik
Bilkent Üniversitesi
Merkez Kampüs Mühendislik Fakültesi Binası G27
06800 Bilkent Ankara, TÜRKİYE

Üniversite Santral Numarası
+90 312 290 4000

Kampüs dışından arama yaparken (312) 290 çevirdikten sonra 4 haneli büro dahili numarasını tuşlayınız Uluslararası aramalarda Türkiye'nin kodu olan 90'ı çeviriniz

YURTLARIMIZ

Birbirinden farklı özelliklere sahip 25 binadan oluşan yurtlarımız, eğitim amacı ile üniversitemizi seçim eden takriben 4,000 yerli ve tanıdık olmayan öğrenciye eğitimleri süresince huzurlu, güvenli, rahat, eğlenceli, sıcak ve hijyenik bir etraf sunmaktadır
Merkez ve Doğu kampuslarımızda yer alan, özel ve standart yurtlarımızda öğrencilerimize öbür fiyat kategorilerinde tek, çift, üç ve dört karakter odalar ve suite oda alternatifleri sunulmaktadır
Öğrencilerimizin yurt yaşamlarını kolaylaştırmak ve rahatlarını sağlamak nedeniyle odalarda karyola veya ranza, elbise dolabı, alıştırma masası, kitaplık gibi esas mobilyalar ile birlikte telefon cihazı ve hattı, merkezi sistem TV yayını (15, 77 ve 78 yurtlar hariç) ve 100 Megabitlik UTP benzer kablolu, akademik amaçlı sınırsız kullanımlı internet ağ erişimi standart olarak bulunmaktadır

Yurtlarımızda mutfaklar, çamaşırhane, ütü, TV, çalışma, oyun ve ziyaretçi odaları öğrencilerimizin müşterek kullanımlarına sunulmaktadır Merkezi sistem ile ısınan yurtlarımızda 24 saat kesintisiz sıcak su olup; müşterek alanlardaki banyo ve tuvalet sayıları, öğrenci ihtiyacına fazlası ile cevap verecek şekilde planlanmıştır

Yurtlar bölgelerinde park ve bahçeler, açık kapalı spor alan ve kompleksleri, gıda ve meşrubat ihtiyaçlarının karşılanabileceği merkezler ve otopark alanları bulunmaktadır

MERKEZ KAMPUS YURTLARIMIZ

Kız Yurtları

51 Üç şahsiyet
52 Tek karakter + Suite
54 55 Çift şahsiyet
69 Tek kişilik ÖZEL
71 Üç + Dört karakter
76 Tek + Çift karakter
77 Tek + Çift + Üç + Dört kişilik

Erkek Yurtları

60 61 62 Çift kişilik
63 Çift karakter