Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bilgisayar Öğretmenliği mesleği - Bilgisayar Öğretmenliği mesleği Hakında Bilgi

Bilgisayar Öğretmenliği mesleği - Bilgisayar Öğretmenliği mesleği Hakında Bilgi
0
111

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Bilgisayar Öğretmenliği mesleği,
Bilgisayar Öğretmenliği Hakında Veri

Bilgisayar Öğretmeni; Çalıştığı eğitim kurum veya kuruluşunda; öğrencilere ya da yetişkinlere bilgisayar ile ilgili eğitim veren kişidir

GÖREVLERİ

Bilgisayar ile ilgili hangi data hüner davranış ve davranışların hangi yaş düzeylerindeki öğrenci gruplarına hangi yöntemlerle kazandırılacağı MEB kadar onaylanan öğretim programları ve ilgili mevzuatta belirtilmiştir
Bilgisayar öğretmeni bu program çerçevesinde
Eğitim vereceği grubun düzeyine yerinde bir çalışma planı yapar
Sorumluluk Sahibi olduğu atölye laboratuar işlik vb yerleri durmadan eğitime hazırlanmış durumda bulundurur (Gerektiğinde kullanılan makine ve makinelerin bakımlarını ve basit onarımlarını yapar)
Kendisine ayrılan ders saatlerinde çalışma planını uygulayarak öğrencilere alanı ile ilgili bilgi ve maharet kazandırır
Öğrencilerin başarılarını değerlendirir başarıyı artırıcı önlemler alır
Eğitici kol çalışmalarında tayin alarak öğrencilerin yeteneklerini geliştirici faaliyetler düzenler
Öğrencilerin gelişimlerini izler sorunlarının çözümüne muavin olur
İşletmelerde uygulama yapan öğrencilerin çalışmalarını izler ilgililere rehberlik eder
Çevresindeki sanayi kuruluşları ile işletmelerdeki gelişmeleri izler ihtiyaçları saptar bunların öğretim programlarına yansıtılması için ilgililere önerilerde bulunur
Nöbetçi olduğu günlerde okulun düzen ve disiplinini karşılamak üzere tahsis yapar
Derslik öğretmeni olarak öğrencilerin bölge ve ders seçmelerine yardımcı olur yönetimle ilişkilerini sağlamaya çalışır

KULLANILAN EĞİTİM MATERYALLERİ

Alanı ile ilgili iş dersleri müfredat programı takvim ve jurnal egzersiz planları karalama defteri ders ve kontrol defterleri öğrenci meslek peşine düşüp takip formu eğitim araçları (projeksiyon tepegöz TV video video bantları şeffaf bilgisayar bilgisayar yazılımları CD vb)

MESLEĞİN GEREKTİRDİĞİ ÖZELLİKLER

Bilgisayar öğretmeni olmak isteyenlerin;
Üst düzeyde genel yeteneğe sahip
Matematiğe ve mantık disiplinlerine karşısında ilgili ve bu alanda başarılı sistemli davranabilen el ve gözlerini eşgüdümle kullanabilen
Düşüncelerini başkalarına açık bir biçimde aktarabilen
İyi bir öğrenme ortamı sağlayabilen titiz işine itina gösteren
Mesleğinin sorunları ile ilgilenen ve çözüm yolları bulmaya çalışan
İnsanlarla iyi iletişim kurabilen; iyi huylu hoşgörülü sabırlı
Öğrencilerin duygu ve düşüncelerini anlayabilen
Kendini geliştirmeye istekli coşkulu girişimci becerikli
kimseler olmaları gerekir

ÇALIŞMA ORTAMI VE KOŞULLARI

Bilgisayar öğretmeni sınıfta tayin yapar görevini çoğunlukla oturarak yürütür Alıştırma ortamı gürültüsüz ve tozdan arındırılmıştır

ÇALIŞMA ALANLARI VE IŞ BULMA OLANAKLARI

Teknik eğitim fakültelerinin bilgisayar öğretmenliği ile ilgili bölümlerini bitirenler millet ve özel kurum ve kuruluşlarına yan mesleki ve teknik ortaöğretim okulları ile çıraklık ve yaygın eğitim kurumlarında atölye ve meslek dersi öğretmeni olarak çalışabilirler
Özel dersanelerde çalışabilirler
Iş alanı ile ilgili her cins ve seviyedeki halk ve özel sektörde teknik eleman olarak da tahsis alabilirler Keza kendi işlerini kurabilirler

MESLEK EĞİTİMİNİN VERİLDİĞİ YERLER
Mesleğin eğitimi dağıtılmış üniversitelerinteknik eğitim fakültelerinin Bilgisayar öğretmenliğiBilgisayar Sistemleri Öğretmenliği ve Bilgisayar ve Yoklama Öğretmenliği Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği Bilgisayar bölümlerinde verilmektedir

IŞ EĞİTİMİNE GIRIŞ KOŞULLARI
Bu bölüme girebilmek için Öğrenci Seçme Sınavı ’nda (ÖSS) yeterli “Sayısal (SAY1) puan olmak gerekmektedir Ayrıca üniversitelerin “Bilgisayar Teknolojisi BölümüBilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri Bölümü(Lisans) Matematik Bilgisayar Bölümü Bilgisayar Mühendisliği Bilgisayar Bilimleri Mühendisliği Teftiş ve Bilgisayar Mühendisliği programlarını bitirenlerden Ortaöğretim Bölge Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans Programını ya da Milli Eğitim Bakanlığı Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) işbirliği ile açılan açılacak Pedogojik Formasyon Programını başarı ile tamamlayanlar lise dengi okullarda Bilgisayar Öğretmeni olarak atanabilirler

EĞİTİMİN SÜRESİ VE İÇERİĞİ

Mesleğin eğitim süresi 4 yıldır Eğitim süresince genel kültür derslerinin yanı sıra Devre Elemanları ve Ölçü Aletleri Bilgisayar Eğitimi Bilgisayar Programlama Mikroişlemci Elektrik ve Manyetik Alanlar Bilgisayar Destekli Devre Tasarımı Mesleki ve Teknik Eğitimin Esasları Kişi ve Öğrenim Metotları gibi dersler verilmektedir Öğrenciler eğitimleri esnasında okullarda başvuru yapmaktadır

BURS AIDAT VE KAZANÇ DURUMU

Bilgisayar öğretmenliği programını ilk beş tercihinde belirten ve bu programa yerleştirilen adaylara kontenjan durumuna tarafından Ulusal Eğitim Bakanlığı ’nca burs verilmektedir hem Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu ’nun imkanlarından ya da farklı alanlara yönlendirilmiş kuruluşların burslarından yararlanılabilir
Eğitim ardından iş dersi öğretmeni olarak tahsis alanlar teknik eleman olmaları sebebi ile 8 derecenin 1 kademesinden göreve başlarlar Tayin yaptıkları okul bünyesinde döner sermaye işletmesi faaliyetleri kapsamında sipariş işler yaparak aylık gelirlerini artırma imkanına da sahiptirlerAyrıca her yıl bütün öğretmenlere öğretim yılı başında eğitim öğretim tazminatı adı aşağıda bir ödeme yapılmaktadır

MESLEKTE İLERLEME

Atölye şefliği laboratuar şefliği birim şefliği müdür yardımcılığı ve okul müdürlüğüne yükselebilirler
Keza teknik eğitim fakültesini bitirdikten daha sonra mühendislik fakültesine devam yapabilmek için sınava girip başarılı olan öğrenciler ilgili fakültede bir sene daha okumak kaydıyla alanlarında mühendislik diploması da alabilirler
AYNI MESLEKLER: Elektronik öğretmenliği

DAHA AYRINTILI VERI İÇİN BAŞVURULABİLECEK YERLER

İlgili Eğitim Kurumları
Milli Eğitim Bakanlığı Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü
Milli Eğitim Bakanlığı Kız Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü
Türkiye Iş Kurumu Genel Müdürlüğü Ankara Iş Danışma Merkezi
Bünyesinde Meslek Danışma Merkezi yer alan Türkiye Meslek Kurumu İl Müdürlükleri *