iltasyazilim
FD Üye
Selamun aleyküm merhabalar 3 yıldır Lol tarzı oyunlar oynuyorum ve bilgisayarımda harddisk harici bir sorun çıkmadı ondada harddisk taktırdım garantide onun dışında şimdi laptobumun alt orta taraflarında biraz fazla ısınma var oyundayken ısınıyor ve hemen kendini kapatıyor ama verdiği hata sürekli değişiyor mesela mavi ekran veriyor bazen sadece baştan başlatıyor bazende tamamiyle kapatıyor normalde işlem yapmazken 40 55 derece CORE TEMP den oyundayken CPU sıcaklığına bakıyorum 60 75 arası değişiyor sonrasında bir kaç dakika sonra kapanıyor bilgisayarcıya götürdüm tahmini ekran kartı çipinde sorun vardır dedi ben ise harddisk yada işlemcide bir sorun olduğunu düşünüyorum bu anlattıklarıma göre kesin sorun nedir ? Parça değiştirmek pek istemiyorum aklımda 3 yıldır yaptırmadığım bakım var Bilgisayarın fan yaprakları + ızgaraların tamamiyle temizlenmesi yeni termal macunlar altına büyük bir harici soğutucu fan son olarak format diye düşünüyorum
sorunumu çözermi parça değişmeden ?
Ek bilgi : 05012019 de bu sorun varken kendim bişey yapayim dedim Karspersky internet security ile tam tarama temiz çıktı Iobit malware fighterda tam taramada HKEY diye 1 tane bişiler buldu sildim onardım ardından combofix yükledim virüs programı vb ne varsa kapadım onu yaptım sonrasında oyun oynadım çok fazla ısınmadı eski haline döndü sonra 1 gün geçti yani bugün mavi ekran verdi arkadaşa sordum C den combofixin dosyalarını sil kaldır daha vermez dedi sildim neyi varsa Qoobox combofix $recylebin dosyaları vardı sildim ve ısınma sorunu yine başladı oyun sırasında yeniden kapandı yeniden başlattı yani ne olduğunu çözemedim hala yardım edebilcek varmı ?
Acer aspire 5742G model
Windows 7 home premium
Service pack 1
İntel core i5 cpu m460
İşlemci 253 GHz
Ram 3 Gb
Ekran kartı 1 Gb Nvıdıa geforce GT 420m cuda
DirectX 11
Yardımcı bakım programları : Advanced system care 7 pro , Ccleaner ( Advanced system carenin işlemciye zarar verdiğini zamanla sistemi mahvettiğini söylüyorlar doğrumu kullanayim mi ? 64 versiyonundan sonra 7 de sanki biraz daha fazla cpu ram yediğini gözlemledim birazda kastırtığını açıkçası rahatsız oldum ve bu olaylardan sonra sildim ? )
Ekstradan laptop günde 1314 saattir şarjda çünkü pilin ömrü bitti 3 yılda şarjdan çıkarınca 23 dakikada kapanıyor %100 den hemen boşalıyor %40 larda kapatıyor 3 dakikada bunun bir zararı olurmu laptoba ?
sorunumu çözermi parça değişmeden ?
Ek bilgi : 05012019 de bu sorun varken kendim bişey yapayim dedim Karspersky internet security ile tam tarama temiz çıktı Iobit malware fighterda tam taramada HKEY diye 1 tane bişiler buldu sildim onardım ardından combofix yükledim virüs programı vb ne varsa kapadım onu yaptım sonrasında oyun oynadım çok fazla ısınmadı eski haline döndü sonra 1 gün geçti yani bugün mavi ekran verdi arkadaşa sordum C den combofixin dosyalarını sil kaldır daha vermez dedi sildim neyi varsa Qoobox combofix $recylebin dosyaları vardı sildim ve ısınma sorunu yine başladı oyun sırasında yeniden kapandı yeniden başlattı yani ne olduğunu çözemedim hala yardım edebilcek varmı ?
Acer aspire 5742G model
Windows 7 home premium
Service pack 1
İntel core i5 cpu m460
İşlemci 253 GHz
Ram 3 Gb
Ekran kartı 1 Gb Nvıdıa geforce GT 420m cuda
DirectX 11
Yardımcı bakım programları : Advanced system care 7 pro , Ccleaner ( Advanced system carenin işlemciye zarar verdiğini zamanla sistemi mahvettiğini söylüyorlar doğrumu kullanayim mi ? 64 versiyonundan sonra 7 de sanki biraz daha fazla cpu ram yediğini gözlemledim birazda kastırtığını açıkçası rahatsız oldum ve bu olaylardan sonra sildim ? )
Ekstradan laptop günde 1314 saattir şarjda çünkü pilin ömrü bitti 3 yılda şarjdan çıkarınca 23 dakikada kapanıyor %100 den hemen boşalıyor %40 larda kapatıyor 3 dakikada bunun bir zararı olurmu laptoba ?