Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

bilgisayar işletim sistemleri hakkında bilgi

bilgisayar işletim sistemleri hakkında bilgi
0
131

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
88
F-D Coin
0
işletim sistemi ceşitleri nelerdir, kac ceşit işletim sistemi var, işletim sistemlerinin isimleri

İşletim sistemi, bilgisayar donanımı ile kullanıcı ve programlar arasında etkileşimi sağlayan, kullanıcıya ve sonradan yazılacak programlara birtakım hazır imkanlar sunan, donanım olsun yazılım olsun sistem kaynaklarını paylaştıran ve yoneten yazılım ağırlıklı bir sistemdir Bir bilgisayar donanımı, uzerinde koşan işletim sistemiyle anlamlıdır ve genel davranışını işletim sistemi ozellikleri belirler DOS , Windows , UNIX , LINUX bilinen genel amaclı işletim sistemleri olup Netware(5) gibi sadece ağ uzerine odaklanmış işletim sistemleri de vardır Aynı bilgisayar donanımına farklı bir işletim sistemi yuklendiğinde bilgisayarın kullanım amacı, ozellikleri ve kullanım şekli değişir

Similar threads

işletim sistemi çeşitleri nelerdir, kaç çeşit işletim sistemi var, işletim sistemlerinin isimleri İşletim sistemi, bilgisayar donanımı ile kullanıcı ve programlar arasında etkileşimi sağlayan, kullanıcıya ve daha sonra yazılacak programlara birtakım hazır imkanlar sunan, teçhizat olsun...
Cevaplar
0
Görüntüleme
98
Bilgisayar Bolumleri Bilgisayarın Bolumleri Nelerdir Bilgisayar gercekte bircok parcanın birlikte calıştığı bir sistemdir Gorup dokunabildiğiniz fiziksel parcalar topluca donanım olarak adlandırılır Diğer taraftan, Yazılım, donanıma ne yapacağını soyleyen komutları veya programları...
Cevaplar
0
Görüntüleme
125
A Harfi İle Başlayan Bilgisayar Terimleri Bilgisayar Terimleri A İle Başlayan AUX: Apple Macintoshlar icin geliştirilmiş bir Unix işletim sistemi ABACUS: uzerinde bir cubuğa sıralanmış, sağa sola kaydırılabilen toplar bulunan hesap makinesinin temeli sayılan bir alet Kendi başına...
Cevaplar
0
Görüntüleme
138
bilgisayar işletim sistemi çeşitleri nelerdir DOS Dos Tabanlı Windows İşletim Sistemleri Novell Linux Unix Windows NT Windows 2000 Windows XP Windows Vista a) Birinci Nesil İşletim Sistemleri (19451955) b) İkinci Nesil İşletim Sistemleri (19551965) c) Üçüncü Cins İşletim...
Cevaplar
0
Görüntüleme
112
Bilgisayar Bölümleri Bilgisayarın Bölümleri Nelerdir Bilgisayar doğrusu birçok parçanın birlikte çalıştığı bir sistemdir Görüp dokunabildiğiniz maddesel parçalar topluca teçhizat olarak adlandırılır bir de, Yazılım, donanıma ne yapacağını söyleyen komutları veya programları belirtir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
142
858,536Konular
981,825Mesajlar
32,335Kullanıcılar
alp63737Son üye
Üst Alt