Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Bıldırcın Dolması (Osmanlı)

Bıldırcın Dolması (Osmanlı)
0
56

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83
bildircin-dolmasi-osmanli.jpg

Bıldırcın Dolması (Osmanlı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet bıldırcın
  • Yarım su bardağı su
İsteğe bağlı aroma vermesi için;
  • Birkaç tane arpacık soğan
  • Birkaç cherry domates
Marinasyon için;
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak (Dövülmüş)
  • Biraz kekik tuz karabiber
İç pilavı için;
  • 1 adet küçük  doğranmış soğan
  • 250 gram kuşbaşı doğranmış kuzu ciğeri yada tavuk ciğeri
  • 2 yemek kaşığı çam fıstığı
  • 2 su bardağı pirinç (Ilık tuzlu suda bekletilmiş ve süzülmüş)
  • yeterince tuz, karabiber ve yenibahar
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü (Ilık suda bekletilmiş ve süzülmüş)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 su bardağı sıcak su (Yarısı iç harçta, yarısı da fırın tepsisinde kullanılacak)

Bıldırcın Dolması (Osmanlı) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Bıldırcınların tüylerini ve iç organlarını (kalp ve ciğer içinde kalacak şekilde) temizliyoruz.
  2. Marinasyonu için gerekli malzemeleri rondodan geçirip, kabın içinde bıldırcınlar ile birleştirip bir gece önceden marine ediyoruz.
  3. Marine olan bıldırcınları borcam içine alıp içine baharatını, yağını ve suyunu ekliyoruz (Dilerseniz içine arpacık soğan ve cherry domatesleri ekleyebilirsiniz)
  4. Borcamı fırın pişirme poşetine geçirip, poşetin ağzını bağlıyoruz (Aşağıda fotoğrafta ki gibi)
  5. Fırın poşetine kürdan ile 4-5 delik açıyoruz ve fırın tepsisine 2 su bardağı suyu ekleyip 180 derecede 45 dakika pişiriyoruz. (Aşağıda fotoğraftaki gibi)
  6. O sırada tencerede tereyağını eritip, sıçandişi doğranmış soğanları ekleyip kavuruyoruz.
  7. Üzerine kuşbaşı doğradığımız ciğeri ekleyip kavuruyoruz.
  8. Ciğer pişince süzdüğümüz pirinçi, kuş üzümlerini, tuzu, karabiberi, yenibaharı ve çam fıstıklarını tavaya ilave ediyoruz.
  9. Yaklaşık 3-4 dakika daha kavurduktan sonra 2 su bardağı sıcak su ile iç harcımızı pişiriyoruz.
  10. Hazırladığımız harcı tatlı kaşığı yardımı ile pişen bıldırcınların içlerini dolduruyoruz.
  11. Bıldırcınların üstünün kızarması için tekrar fırının en üst rafına koyup, ağzı açık şekilde bir 15 dakika daha pişiriyoruz.
  12. Piştikten sonra sunum tepsisine kalan iç harcımızı döküp, üzerine bıldırcınların borcama bıraktığı yağlı suyunu döküyoruz.
  13. En üste bıldırcınları yerleştirip, sağına soluna pişmiş olan arpacık soğanı ve domatesleri ekleyip servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Bıldırcın Dolması (Osmanlı) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,500Konular
982,385Mesajlar
32,977Kullanıcılar
spineless81Son üye
Üst Alt