
Bıldırcın Dolması (Osmanlı) Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet bıldırcın
- Yarım su bardağı su
- Birkaç tane arpacık soğan
- Birkaç cherry domates
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 diş sarımsak (Dövülmüş)
- Biraz kekik tuz karabiber
- 1 adet küçük doğranmış soğan
- 250 gram kuşbaşı doğranmış kuzu ciğeri yada tavuk ciğeri
- 2 yemek kaşığı çam fıstığı
- 2 su bardağı pirinç (Ilık tuzlu suda bekletilmiş ve süzülmüş)
- yeterince tuz, karabiber ve yenibahar
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü (Ilık suda bekletilmiş ve süzülmüş)
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 4 su bardağı sıcak su (Yarısı iç harçta, yarısı da fırın tepsisinde kullanılacak)
Bıldırcın Dolması (Osmanlı) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bıldırcınların tüylerini ve iç organlarını (kalp ve ciğer içinde kalacak şekilde) temizliyoruz.
- Marinasyonu için gerekli malzemeleri rondodan geçirip, kabın içinde bıldırcınlar ile birleştirip bir gece önceden marine ediyoruz.
- Marine olan bıldırcınları borcam içine alıp içine baharatını, yağını ve suyunu ekliyoruz (Dilerseniz içine arpacık soğan ve cherry domatesleri ekleyebilirsiniz)
- Borcamı fırın pişirme poşetine geçirip, poşetin ağzını bağlıyoruz (Aşağıda fotoğrafta ki gibi)
- Fırın poşetine kürdan ile 4-5 delik açıyoruz ve fırın tepsisine 2 su bardağı suyu ekleyip 180 derecede 45 dakika pişiriyoruz. (Aşağıda fotoğraftaki gibi)
- O sırada tencerede tereyağını eritip, sıçandişi doğranmış soğanları ekleyip kavuruyoruz.
- Üzerine kuşbaşı doğradığımız ciğeri ekleyip kavuruyoruz.
- Ciğer pişince süzdüğümüz pirinçi, kuş üzümlerini, tuzu, karabiberi, yenibaharı ve çam fıstıklarını tavaya ilave ediyoruz.
- Yaklaşık 3-4 dakika daha kavurduktan sonra 2 su bardağı sıcak su ile iç harcımızı pişiriyoruz.
- Hazırladığımız harcı tatlı kaşığı yardımı ile pişen bıldırcınların içlerini dolduruyoruz.
- Bıldırcınların üstünün kızarması için tekrar fırının en üst rafına koyup, ağzı açık şekilde bir 15 dakika daha pişiriyoruz.
- Piştikten sonra sunum tepsisine kalan iç harcımızı döküp, üzerine bıldırcınların borcama bıraktığı yağlı suyunu döküyoruz.
- En üste bıldırcınları yerleştirip, sağına soluna pişmiş olan arpacık soğanı ve domatesleri ekleyip servis ediyoruz. Afiyet olsun.