Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bildiğiniz Bütün Tarifleri Unutun Orijinal Şam Tatlısı

Bildiğiniz Bütün Tarifleri Unutun Orijinal Şam Tatlısı
0
95

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83
bildiginiz-butun-tarifleri-unutun-orijinal-sam-tatlisi-2.jpg

Bildiğiniz Bütün Tanımları Unutun Orjinal Şam Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı irmik
  • 2 su bardağı sıcak süt
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 paket vanilin
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu (Şart değil)
Tepsinin içine sürmek için;
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Şerbeti için;
  • 5 su bardağı su
  • 5 su bardağı şeker
  • 1 dilim limon

Bildiğiniz Bütün Tanımları Unutun Özgün Şam Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Küçük tenceremizin içine irmik, hindistan cevizi, toz şeker, karbonat, vanilini ekleyip güzelce karıştıralım. Düzgünce karıştırdıktan sonra içine kaynattığımız sütü ekleyip tekrar karıştırıp kapağını kapatıp 12 saat buzdolabında dinlenmeye bırakalım (Bu önemlidir)
  2. Tatlıyı yapmaya başlamadan evvel şerbetini ayarlarsanız pişene kadar şerbette ılıyacaktır.
  3. Şimdi fotoğraftaki boyutlarda tepsimize evvel margarin ile her tarafını yağlayalım üstüne 2 kaşık sıvı yağ döküp yağlayalım.
  4. Şimdi dinlenen tatlımızın karışımını tepsiye alalım ve elimiz ile her tarafa eşit halde yayalım.
  5. Eşit halde biçimini verdikten sonra yüzüne 2 kaşık sıvı yağ döküp bu sefer spatula yardımı ile düzleyelim ve kesmeden çizikler atarak halini verelim.
  6. Yüzüne ister kavrulmuş susam ister yer fıstığı dizip. evvelden ısınmış 180 derece fırında fanlı ayarda orta kısımda denetimli formda pişirelim.
  7. Biraz tatlımız kızarınca fırından çıkarıp bu defa biçimlerin üstünden dilimleyelim ve tekrar fırına koyup, uygunca kızarana kadar pişirelim.
  8. Pişme mühleti tam veremiyorum her fırının pişirme müddeti farklıdır.
  9. Tatlımız pişerken de şerbetini ayarlayalım; şeker ve suyu tencereye alıp eriyene kadar karıştırıp, içine küçük limon dilimini sıkıp içine atıp 10-15 dakika kaynatalım.
  10. Pişen tatlımız fırından çıkınca birinci sıcağı çıktıktan sonra ılık şerbetimizi dökelim şerbetin hepsi dökülecek tam kıvamında olacaktır fazla olur diye düşünmeyin. Dinlendikten sonra servis edelim????????.
Bildiğiniz Bütün Tanımları Unutun Özgün Şam Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Kıymalı Pırasa Yemeği (Bildiğiniz Tanımları Unutun) Tanımı İçin Malzemeler 6 kısım pırasa2 tane havuç1 çay bardağına yakın zeytinyağ2 tane kuru soğan2 diş sarımsak250 g kıyma1 yemek kaşığı domates salçasıYarım yemek kaşığı biber salçası1 çay kaşığı kırmızı toz biber (tepeleme)1 çay kaşığı pul...
Cevaplar
0
Görüntüleme
72
Bildiğiniz Bütün Tanımları Unutun Ballı Susamlı Tavuk Şiş Tanımı İçin Gereçler 1 kg kuşbaşı doğranmış tavuk kalça tarafından1 yemek kaşığı bal1 yemek kaşığı soya sosu1 tatlı kaşığı tuz1 çay kaşığı karabiber1 diş sarımsak rendesi2 yemek kaşığı zeytinyağı2 yemek kaşığı beyaz susamÇöp şiş Garnitürü...
Cevaplar
0
Görüntüleme
51
Bildiğiniz Tüm Tanımları Unutun Lezzet Dolu Mozaik Pasta Tanımı İçin Malzemeler 1 paket petibör bisküviYarım su bardağı süt (100 ml)Yarım su bardağından az eksik şeker65 gram tereyağı yahut margarin (iki dolu yemek kaşığı)2 yemek kaşığı kakao3 avuç irice kıyılmış fındık (ben 1 avuç çam fıstığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
75
Bildiğiniz Bütün Islak Kekleri Unutun Bol Soslu Kolay Islak Kek Tanımı Görüntülü İçin Materyaller 2 yumurta1 su bardağı toz şeker1 su bardağı süt1 su bardağı sıvı yağ3 yemek kaşığı kakao1 paket vanilya1 paket kabartma tozu1,5 su bardağı un Islak kek sosu için; 1 su bardağı süt1 su bardağı toz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
128
Tuzlu Pastane Kurabiyesi (Bildiğiniz Bütün Kurabiyeleri Unutun) Tarifi İçin Malzemeler 125 gram margarin1 çay bardağı sıvı yağ1 adet yumurta ( sarısı dışına akı içine)2 yemek kaşığı pudra şekeri2 yemek kaşığı sirke1 çay kaşığı tuz1 yemek kaşığı çörekotu1 paket kabartma tozu4 – 4.5 su bardağı un...
Cevaplar
0
Görüntüleme
57
858,505Konular
982,663Mesajlar
33,047Kullanıcılar
felix66668Son üye
Üst Alt