Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bilal Erdoğan: 'Starbucks'a Gittiğin Zaman Türk Kahvesi Söyleyeceksin'

Bilal Erdoğan: 'Starbucks'a Gittiğin Zaman Türk Kahvesi Söyleyeceksin'
0
55

klimaci

FD Üye
Etkileşim
2
F-D Coin
90
s-6a70f64f890b318e1d8a830964e4094aa1a8dd06.jpg

Samsun'da TÜGVA binasının açılışına katılan Bilal Erdoğan, Batı'ya özenmenin özgürlük olmadığını söyleyerek 'Starbucks'a gittiğin vakit Türk kahvesi söyleyeceksin mesela' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu ve Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Yüksek İstişare Heyeti Üyesi Bilal Erdoğan, TÜGVA'nın Samsun'daki il ve ilçe temsilciliklerinin açılışında konuştu. Açılışa Samsun Valisi Zülkif Dağlı ve Büyükşehir Belediye Lideri Mustafa Demir de katıldı. 

Türkiye'nin önünde iki yol bulunduğunu, bunlardan birinin Batı'ya özenmek başkasının de kendi kimliğine sahip çıkarak çağı yakalamak olduğunu söyleyen Erdoğan, 'Yani inancımız, dinimiz, kültürümüz, kimliğimiz, bunların hepsini kaybetmek kaydıyla Batı'nın bir payandası, bir kesimi, bir gibisi olmak ve yönlendirmelerine açık olmak... Ne derse onu yapacaksın. 'İşte şurayla ticaret yapabilirsin, şunu üretemezsin, bunu sen yapamazsın, şuraya asker gönderirsin, buraya gönderemezsin.' Yani bir yol büsbütün bu. Bu özgürlük müdür? Bu bağımsızlık mıdır? Gençler... Bu özgürlük de değildir bağımsızlık da değildir. Özgürlük demek, bağımsızlık demek, 85 milyon nüfusunuz varsa, dünyanın bu türlü kritik bir pozisyonu size aitse, bu topraklara tutunmayı gerektiriyorsa, özgürlük demek, bağımsızlık demek fakat önümüzdeki ikinci yolla mümkün olur. Bu ikinci yol nedir? Kendi kimliğimizi, kendi inancımızı, kendi kültürümüzü kuşanarak kendi kararlarımızı vereceğimiz bir geleceği inşa etmek.' dedi.

'Hamburger ye lakin Bafra pidesini ihmal etme'

'Ben Türkiye'nin kendi kimliğini ihya ederek, kendi kültürünü yaşayarak, kendi inancını kuşanarak da güçlü bir ülke olabileceğine inanıyorum' diyen Bilal Erdoğan, 'O vakit bunu hayatımızın her alanına yaymamız lazım. Starbucks'a gittiğin vakit Türk kahvesi söyleyeceksin mesela. Ben sana Starbucks'a gitme, latte içme demiyorum ki. Lakin Türk kahvesine burun büküyorsan, onu geçmişin bir şeyi olarak görüyorsan olmaz. Besinden örnek vermeyi çok seviyorum; hamburgeri yiyeceksin lakin benim Bafra pidemi ihmal etmeyeceksin' tabirlerini kullandı.