Biftek Dolması Tarifi Resimli
Resimli Biftek Dolması Tarifi
Biftek Dolması Tarifi
imagesbiftekdolmasitarifiresimli5ad435efa77aa
Malzemeler
1 kg temizlenip 8 cmlik bonfile (Antakya'da eskiden buttan cıkan yumru etle yapılırdı )
150 gr yemeklik yağ
2 yemek kaşığı salca
ici
2 corba kaşığı pirinc
2 corba kaşığı cam fıstığı
100 gr yağsız kıyma
1 tatlı kaşığı salca
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı yenibahar
2 tatlı kaşığı tarcın
1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı
Bonfileler sivri uclu bir bıcakla dikine olarak 1 cm capında oyulur Hazırlanan ici oyulan kısma doldurulur, ağızları dikilir, kızgın yağda kızartılır Etler yağdan cıkartılıp bir tarafa alınır Kalan yağın icine suda eritilmiş salca ve baharat kayularak kaynatılır Kaynarken etler ilave edilir ve suyu tamamen cekilir İplikleri cıkartılır ve servis tabağına alınır Tenceredeki yağlı salca, uzerine dokulur
Resimli Biftek Dolması Tarifi
Biftek Dolması Tarifi
imagesbiftekdolmasitarifiresimli5ad435efa77aa
Malzemeler
1 kg temizlenip 8 cmlik bonfile (Antakya'da eskiden buttan cıkan yumru etle yapılırdı )
150 gr yemeklik yağ
2 yemek kaşığı salca
ici
2 corba kaşığı pirinc
2 corba kaşığı cam fıstığı
100 gr yağsız kıyma
1 tatlı kaşığı salca
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı yenibahar
2 tatlı kaşığı tarcın
1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı
Bonfileler sivri uclu bir bıcakla dikine olarak 1 cm capında oyulur Hazırlanan ici oyulan kısma doldurulur, ağızları dikilir, kızgın yağda kızartılır Etler yağdan cıkartılıp bir tarafa alınır Kalan yağın icine suda eritilmiş salca ve baharat kayularak kaynatılır Kaynarken etler ilave edilir ve suyu tamamen cekilir İplikleri cıkartılır ve servis tabağına alınır Tenceredeki yağlı salca, uzerine dokulur