
Bienenstish (Alman Pastası) Tarifi İçin Malzemeler
- 4 tane yumurta
- 1 su bardağından biraz eksik şeker
- 1 tane vanilya
- 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 su bardağı un
- 100 gram file badem
- 2 su bardağı süt
- 1 paket krem patissierre (dr oetker) Türkiyede ismi ( dr oetker vanilya aromalı dolgu kreması)
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı bal
Bienenstish (Alman Pastası) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak 2 bardak sütle 1 paket krem patıssıerre çırparak hazırlayıp kenara koyunuz.
- Sonra hamuru için yumurtayı, şekeri ve vanilyayı karıştırma kabınıza koyup 5 dakika kadar çırpınız.
- Daha sonra ünü ve kabartma tozunu eleyerek ekleyip yavaş yavaş karıştırınız.
- Sonra kekinizi tepsiden kolayca çıkarmak için dikdörtgen kelepçeli kalıbına yağlı kağıdı tabanına ayarlayıp kesiniz yerleştiniz kenarlarını yapışmaması için yağlayınız.
- Sonra hamuru kalıbınızın içine dökünüz lve üzerine file badem serpiniz.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 40 dakika kadar pişiriniz.
- Soğuyan keki 2 ye bölüp arasına kremasını koyunuz en son kekin üstüne terayağı ve balı eritip sürünüz.
- 4 _5 saat dinlendirdikten sonra servis yapınız afiyet olsun.Not: : kekin pişirme süresi fırından fırına değişir.
Bienenstish (Alman Pastası) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı