Bıdıklı Çorba Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı haşlanmış buğday
- 1 su bardağı haşlanmış kuru barbunya
- 1 adet küçük uzunluk kuru soğan
- 5 su bardağı su
- 1 su bardağı süzme
- 1 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı su (yoğurdu çırpmak için )
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
Bıdıklı Çorba Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tencereye yağları koyalım küçük yemeklik doğranmış soğanı koyalım 2 dk kavuralım.
- Sonra buğdayı barbunyayı koyup karıştıralım sıcak suyu verip tekrar karıştıralım derin bir kasede yoğurdu suyu unu düzgünce çırpalım.
- Kaynayan tencerenin suyundan alıp bir kepçe koyalım tekrar çırpalım ahsap kaşıkla birebir tarafa karıştırarak ekleyelim göbek attı mı çorba ocağın altını kapatalım.
- En son tuzunu serpip karıştıralım yoğurdun kesilmemesi için en son koyuyoruz tavaya yağları koyalım kızdı mı kapatalım.
- Naneyi koyup karıştıralım servis tabağına aldığımız kaselerim üzerine bir tatlı kaşığı naneli sostan koyalım afiyet olsun.(Not :Amasya yöresine ilişkin yöresel bir çorbadır.)
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.