Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bıdıklı Çorba

Bıdıklı Çorba
0
37

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,426
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
80

Bıdıklı Çorba Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı haşlanmış buğday
  • 1 su bardağı haşlanmış kuru barbunya
  • 1 adet küçük uzunluk kuru soğan
  • 5 su bardağı su
  • 1 su bardağı süzme
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı su (yoğurdu çırpmak için )
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
Üzerine
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane

Bıdıklı Çorba Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Tencereye yağları koyalım küçük yemeklik doğranmış soğanı koyalım 2 dk kavuralım.
  2. Sonra buğdayı barbunyayı koyup karıştıralım sıcak suyu verip tekrar karıştıralım derin bir kasede yoğurdu suyu unu düzgünce çırpalım.
  3. Kaynayan tencerenin suyundan alıp bir kepçe koyalım tekrar çırpalım ahsap kaşıkla birebir tarafa karıştırarak ekleyelim göbek attı mı çorba ocağın altını kapatalım.
  4. En son tuzunu serpip karıştıralım yoğurdun kesilmemesi için en son koyuyoruz tavaya yağları koyalım kızdı mı kapatalım.
  5. Naneyi koyup karıştıralım servis tabağına aldığımız kaselerim üzerine bir tatlı kaşığı naneli sostan koyalım afiyet olsun.(Not :Amasya yöresine ilişkin yöresel bir çorbadır.)
Bıdıklı Çorba Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,506Konular
982,855Mesajlar
33,082Kullanıcılar
iptvmaSon üye
Üst Alt